Duiken op Tenerife


Wanneer men aan een duikvakantie denkt,  denkt men niet direct aan Tenerife. Terwijl Tenerife, een van de Canarische Eilanden, vele koraalriffen heeft langs de kust. Deze zijn ontstaan uit het vulkanische bestaan van de eilanden.
Bij deze koraalriffen van Tenerife zit ontzettend veel onderwaterleven. Denk hier ook aan prachtige plantengroei langs de rotsen.

Duiken op Tenerife

Mocht u dit jaar op vakantie gaan naar Tenerife en hier een leuk en knus vakantiehuisje op Tenerife  gehuurd hebben en u bent fervent duiker dan zijn dit de duik hotspots voor Tenerife:

Punta Blanca
Ligt tussen Alcala en Varadero. De mooiste duikplek van het eiland volgens de kenners. Alle soorten vissen uit de omgeving zijn hier te vinden.

Cuevas de los Cerebros
Ligt vlakbij de haven van Playa de San Juan. Enkele meters onder het wateroppervlak begint hier een vulkaantunnel die het land in reikt.

Roberto’s Reef
Een vulkanisch rif, geschikt voor de echte ervaren duikers. De uitdaging hier zit hem in de smalle kloof waar je door moet voordat je bij het prachtige rif uitkomt.

Punta Barbero
Verzameling van kleine en grote rotsblokken, variërend van 5 meter diepte tot ongeveer 30 meter diepte.

Barranco Seco Deep
Rotsachtig gebied op ongeveer 30 meter diepte met de mooiste vissen en onderwater tunnels en grotten.

Los Gigantes
Duikgebied wat enkel per boot te bereiken is. De boottocht er naar toe is al de moeite waard langs de hoge kliffen aan de kust.

Octopus Cove
Beginnersplek met niet te grote dieptes en mooie onderwaterplekken waar de vissen zich ophouden.

Masca Deep
Donkere onderwater grot voor de geoefende duiker met vele vissoorten op ongeveer 45 meter diepte.

La Lolita
De plek waar het gezonken schip Lolita ligt. Diepte ongeveer 22 meter.

Atlantis
Ligging tussen Los Gigantes en Puerto de Santiago. Ongeveer op 300 meter uit de kustlijn bevindt zich hier een onderwater stad. Vandaar de naam Atlantis!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs