Gebergtes in Tsjechië


Tsjechië is een prachtig vakantieland. Een ruim aanbod aan mooie rijke Tsjechische vakantiehuizen en nog niet erg bekend bij het massa toerisme. Een ideaal land om te gaan ontdekken!

Of u nauw houdt van luxe in de mooie steden of simpel  op het platteland, Tsjechië heeft het voor u!
Tsjechië heeft prachtige landschappen en bezit meerder gebergtes, sommige lopen deels in elkaar over, waar activiteiten mogelijk zijn met het hele gezin. Zowel in de winter als in de zomer!

 Gebergte tijdens vakantie Tsjechie

Het Reuzengebergte
Dit gebergte ligt ten noorden van Praag tegen de Poolse grens. Een gebied met een oude historie, het dankt zijn naam aan de reus Krakanos die in het gebied met bliksem en regen gestrooid zou hebben. En zo zou dit gebergte ontstaan zijn met de diepe ravijnen, rivieren en ruige gebergtes.
Een mysterieus verhaal wat u zelf maar moet gaan ontdekken in het bergzame gebied van Tsjechië.
Het gebied is een populaire vakantiebestemming onder de Tsjechen zelf.
Hoogste top: 1602 meter, Snezka, de hoogste berg van Tsjechië.

Sumava – Boheemse Woud
Dit is het grootste berggebied van Tsjechië. Dit tevens ook het grootste natuurgebied van heel Europa.  Veel bospartijen en water vormen hier het dagelijkse beeld. Je kunt hier dagen lang rond zwerven zonder iets aan moderne beschaving tegen te komen. Oeroude en mysterieuze bomen en meertjes zijn het enige wat u ziet.
Het Sumava is een gebied dat zich prima verleend tot wintersport mogelijkheden.
Hoogste top: 1378 meter

Het Ertsgebergte
Het gebergte dat uit een kam bestaat. Bohemen is de langste bergketen uit deze regio. Dit Ertsgebergte zorgt voor de winning van verschillende mineraal soorten. De hoogste top van deze berg is ruim 1200 meter. Het gebied is perfect voor wintersporters, hierdoor zijner ook meerdere plekken voor de aanschaf of huur van skispullen.
Hoogste top: 1244 meter, Klinovec

Het Adelaarsgebergte
Het Adelaarsgebergte is een gebied met bergtoppen van rond de 1000 meter hoogte. Een klein bergketen dat de bijnaam Orlicke Hory tot zich draagt.
Het gebergte bestaat voornamelijk uit beukenbossen en op de toppen sparren. In dit gebeid wat aardig beschut is leeft veel wild. Absoluut een gebied om door heen te trekken wanneer u houdt van prachtige wilde natuur en een stukje avontuur.
Hoogste top: rond de 1000 meter

Het IJzergebergte
Het kleinste gebergte van Tsjechië, dat grenst aan Duitsland en Polen. Door de glooiende hellingen kan er hier in de zomer goed gefietst en gemountainbiked worden. ’s Winters is het hier perfect langlaufen!
Hoogste top: 1127 meter, Hinterberg

Jeseniky
Een van de hoogste gebergtes van Tsjechië. Voornamelijk dicht bos en struikgewas sieren hier de hellingen. Wintersport is hier in de wintermaanden aanwezig, maar dan wel voornamelijk door het eigen publiek en niet door het toerisme.
Hoogste top: 1115 meter, Velka Destna

Beskyden
Het is een typisch middelgebergte dat gevormd wordt door een aantal afzonderlijke bergketens. Een mooi gebied voor wandelaars. In de Beskyden zijn diverse wandelroutes uitgezet en het is een gebied waar verschillende culturen elkaar ontmoeten en mengen tot een eigen stempel. Leuke volksarchitectuur is hier een ontstaan uit.
Het is een zeer belangrijk wintersportgebied en bied plezier aan jong en oud, het hele jaar door.
Hoogste top: 1323 meter, de Lysa-berg

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs