Bergbeklimmen in Europa


Actief op vakantie in Europa en de bergen in? Jazeker, Europa heeft genoeg bergen waar je kunt bergbeklimmen. Wat is de hoogste berg van Europa?

De hoogste bergen van Europa zijn de Mont Blanc (ruim 4800 meter), gelegen op de grens met Frankrijk en Italië, en de Elbroes. De Elbroes is de hoogste met ruim 5600 meter. Echter is het een discussie puntje of deze berg nu wel of niet in Europa ligt.

Bergklim vakantie Europa

Ons eigen land is niet echt een land waar je kunt bergbeklimmen. Je kunt natuurlijk wel oefenen in de vele klimhallen die we rijk hebben.
Landen in Europa waar dan weer wel prima kan bergbeklimmen zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden en nog Groot Brittannië.

Behalve het bergbeklimmen bieden de bergen nog meer mogelijkheden. Zo kan er vaak gedaan worden aan raften, canyoning en natuurlijk de bekende wintersport.

Tijdens een vakantie bergklimmen, kan er avontuurlijk en sportief gekozen worden voor kamperen in het wild of op een camping. Natuurlijk zijn er ook de mogelijkheden om een leuk vakantiehuisje te huren en van daaruit bergtripjes te plannen en maken.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs