Vakantie in de Champagne streek


De prachtige Champagne streek, gelegen in het noorden van Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor wijnliefhebbers. De mooiste champagnes worden hier geschonken en de prachtige druivenvelden zijn een lust voor het oog. Boek vandaag nog uw vakantiehuis in de Champagne streek!

Het proeven van Champagne kunt u niet improviseren! Indien mogelijk begint u met de crayeres-rots waarin de flessen geduldig worden bewaard te ruiken. Zodra uw neus wakker is geworden, zullen vinologen en wijnbouwers u het fabelachtige geheel van aroma’s onthullen die door de combinatie van drie Koninklijke druivenrassen ontstaan: De Pinot noir, de Pinot Meunier en de Chardonnay.

Champagne route

Duizend gezichten

Beurtelings uniek, buitengewoon of culinair: de Champagne-streek die vele kanten heeft, biedt u uitzonderlijke momenten..
Ontdek de landschappen, de paden die langs veel natuurschoon voeren en de bijzondere fauna. Waaronder de rust en de geuren van de bossen, met vele mysterieuze legendes en ga op in een zee van kleurrijke wijngaarden. Vervolg uw avontuur en slenter in de geanimeerde straatjes van de steden in Châlons-en-Champagne, Epernay, Reims, Sainte-Menehould, Sezanne, Vitry-le-Francois. Ga op in de geschiedenis van Frankrijk en bezoek talrijke monumenten die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

Wijnhuis Champagne

Tussen een paar excursies naar wijnhuizen in de Champagne, kunt u opgaan in de opgetogen sfeer op de festivals die regelmatig in het hoogseizoen plaatsvinden.
Beleef heerlijke dagen door de beste champagnes te proeven en geniet van de culinaire specialiteiten van de streek, alvorens te overnachten in een prestigieuze of ongewone vakantiehuizen.

Vakantiehuis Champagne streek

Wijnstokken en wijngaarden
Wilt u de Champagne-streek en zijn terroir ontdekken? Volg dan de toeristische route met de auto, motor of zelfs deels met fiets van de Champagne-streek met de volgende vijf parcours: 1) het Saint Thierry massief en het dal van de Ardre, 2) de Montagne de Reims en het Regionaal Natuurpark, 3) de Marnevallei en de heuvels rond Epernay, 4) de Côte des blancs en de wijngaardenhellingen van Vitry-le-Francois.
Maak een tocht te midden van de wijngaarden in de Champagne-streek en ontdek de rijkdom van dit gebied.
Volg de toeristische Champagne route en begin aan een opzienbarende reis waarop uw zintuigen gestreeld zullen worden. Duw de deur van de wijnbouwers open en wordt enthousiast door de passie die ze voor hun vak hebben: zij zullen het hebben over heldere wijnen, fijne belletjes, over goudkleuren…
Sommigen zullen u zelfs het geheim van hun likeuren onthullen. Reis kris kras door de overweldigende druivenvelden, ontdek de landschappen, het erfgoed en geniet van de levenskunst van de Champagne-streek.

Wijngaarden Champagne streek

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs