Met de kinderen naar Rome


Italianen zijn dol op kinderen en u kunt er zeker van zijn dat uw kroost overal met open armen wordt ontvangen. Voor kinderen heeft Rome genoeg te bieden, vooral als ze in geschiedenis en kunst zijn geïnteresseerd.
De verleiding is groot om veel te veel op een dag te willen zien. Plan vooraf waar u naartoe wilt en laat genoeg tijd over om wat rond te slenteren en uw hersens te pijnigen over de vraag welke smaak ijs en soort pizza u zult nemen.

Bent u van plan uw kinderen mee te nemen naar Rome, dan kunt u het beste vroeg in het voorjaar gaan of aan het eind van het najaar.
Het weer is dan goed, maar niet te heet. Pasen kunt u het beste mijden, omdat het in de stad dan drukker is dan normaal. Zoals zoveel historische steden zal Rome niet ieder kind onmiddellijk aanspreken, maar misschien kunt u de verbeelding prikkelen. Misschien vinden uw kinderen het ook wel leuk om een paar woordjes Italiaans te leren. Op de terrassen vinden de meeste Italianen het trouwens niet erg als de kinderen rondrennen en lawaai maken.

Met een kinderwagen kan het soms lastig zijn om Rome te bezoeken, dit ivm de vele trappen en op- en afstapjes dat deze oude stad kent. Bedenk goed dat er in de stad ook mogelijkheden zijn om met het openbaar vervoer te verplaatsen. Vooral de metro is hier handig: minder druk en vaak verkoelend.
Kinderen onder de 1 meter mogen gratis met het openbaar vervoer.

Aardige kerken voor de kinderen zijn de Sint Pieter, waar ze naar de top van de koepel kunnen klimmen, en de San Clemente, waar ze kunnen afdalen naar het ondergrondse mithraeum.
In het Vaticaan kijken kinderen graag naar de dierenbeelden en mozaïeken in de Dierenzaal.
Mocht het een keer slecht weer zijn is voor de kleinste onder ons ook mogelijk om naar de bioscoop te gaan. De taal is geen belemmering bij tekenfilms en poppentheater. Er worden tekenfilms gedraaid in de Cinema dei Piccoli in de Villa Borghese.

Kortom er is nog te doen en te zien in Rome met het gezin. Na een dagje slenteren is het natuurlijk heerlijk om met het gezin aan het zwembad neer te ploffen en lekker gezamenlijk ’s avonds buiten aan uw gehuurde vakantiehuisje te dineren.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs