Overwinteren in Benidorm


Het overwinteren in Benidorm is niet alleen voor de ouderen. Ook veel gezinnen of jongeren boeken een vakantiehuis of knus appartement bij deze Spaanse badplaats. Benidorm ligt aan de Costa Blanca en het klimaat hier zorgt ervoor dat er in de wintermaanden hier nog altijd een heerlijk buitenleven mogelijk is. De zon is hier gewoon aanwezig!
Dit komt mede doordat het gebergte achter de stad, land inwaarts, het slechte weer tegen houd. Wist je dat Benidorm de droogste streek aan de kust is van Europa?

Overwinteren in Benidorm

Oud en knus centrum
Het oude centrum van Benidorm ligt op een soort platte rotsformatie die de twee enorme stranden in tweeën deelt. Op deze wijze is het ‘nieuwe Benidorm’ en het ‘oude Benidorm’ ontstaan.
Ondanks de nog redelijke jonge betonbouw aan de boulevard heeft Benidorm ook nog wat oudere culturele hoogstandjes. Zo is er een 18e eeuwse parochiekerk en niet te vergeten het prachtig te bewonderen L ‘Aiguera park dat geheel ontworpen is een neoklassieke stijl.
Benidorm was ooit een echt vissersdorp, wanneer u in het oude gedeelte van de stad wandelt, treft u hier nog de oude woningen aan van de toenmalige vissers.
Wilt u kunnen genieten van het mooiste uitzicht punt van de stad? Kom dan naar Iglesia de San Jaime. Vanaf dit punt overziet u prachtig de twee grote stranden van deze vakantie stad.

Eiland met meer dan 1 verhaal
Vanaf het strand gezien ligt er in de Middellandse Zee voor de stad een eiland. Genaamd Isla de Benidorm, een groot rotsblok is het eigenlijk, toch zijn er meerdere verhalen voor het ontstaan van dit eiland hier voor de Spaanse kust.
Het meest vertelde verhaal is dat dit stuk rots van de top van de berg Puig Campana is geslagen met een zwaard.

Vakantie in Benidorm met de wintermaanden

Benidorm is rijk aan restaurants en gezellige plekjes om een kopje koffie te kunnen drinken. Wat voor veel oudere mensen het gemak is om hier te overwinteren is omdat er redelijk wat horeca is waar de Nederlandse taal gesproken wordt. Weg van huis en de overheersende kou van ons kikkerlandje, maar heerlijk aan deze warme Costa met veel mogelijkheden van vermaak in eigen taal.

Bekijkt u eens de vakantiehuizen van Benidorm  huur mogelijkheden.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs