Het schildpadden paradijs Dalyan in Turkije


Dalyan is een klein leuk plaatsje in Turkije aan de zuid-west kust. Het ligt gelegen aan een rivier die het meer (Koycegiz) aan de zee verbindt. Een mooie vakantiebestemming van dit land.
Vanaf het plein in Dalyan aan de rivier kijk je uit op rotswanden waar rotsgraven in uitgehakt zijn, de graven van Kaunos.Dalyan ligt in een zeer vruchtbaar gebied, voornamelijk met veel boeren en vissers. De plaats Dalyan heeft zijn naam te danken aan het gebied. Dalyan betekent dan ook “visfuik”.
In de rivier heb je op veel plekken dan ook nog deze visfuiken die dagelijks voor eten voor de bewoners en het toerisme zorgen.  

Dalyan staat bekent om zijn schildpaddenbroedplaats. In de rivier tussen Dalyan en de zee zie je dan ook veel zeeschildpadden zwemmen. Een erg mooi indrukwekkend gezicht! Ook wel de Caretta Caretta genoemd.
Aan het eind van de rivier bij de zee is het bekende strand (Turtle Beach). Een mooi groot zandstrand waar je prima de vakantie kan doorbrengen. Echter moet je je wel houden aan de voorgeschreven regels ivm de gelegde eieren van de schildpadden op het strand.Het strand is vanuit Dalyan het beste te betreden per watertaxi. Een leuke tocht over de kronkelende rivier die meer bied dan alleen maar een leuke tocht om bij het strand te komen. De echte vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, het is een gebied waar veel vogels samenkomen tijdens hun trek.
Mede door de schoonheid van het gebied, de vogels en de broedplaats van de zeeschildpadden is het gebied sinds 1989 onder bescherming van natuurbehoud en monumentenzorg.

Turkije een land dat nog veel verborgen schatten heeft en dat voor het toerisme nog veel zal gaan betekenen.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs