Hamburg het best bewaarde geheim van Duitsland


De op een na grootste stad van Duitsland, Hamburg. Misschien ook wel meteen de mooiste stad van Duitsland!
Hamburg is een logisch in elkaar gezette stad, je kunt er ook niet snel verdwalen. Met als hart de beide meren Innenalster en Aussenalster, waar omheen zich het leven van Hamburg afspeelt. Destijds lag de Innenalster binnen de stadsmuren en de veel grotere Aussenalster erbuiten, vandaar de namen.
Tegenwoordig heeft Hamburg aan deze wondermooie meren een prachtig en uniek natuur- en recreatiegebied in het centrum van de stad. Er wordt gezeild en kanogevaren, elegante salonboten verzorgen een rondvaart, u kunt neerstrijken op een van de talloze terrassen aan het water.

Magnifieke villa’s
Aan of dichtbij de beide meren liggen de mooiste huizen. Aan de rand van Rothenbaum, een woonwijk met mooie lanen en magnifieke classicistische en jugendstil villa’s.
Maar de mooiste huizen in Hamburg staan zonder twijfel langs de Aussenalster. Hamburg is dan ook de rijkste stad van Duitsland. Het is een belangrijk handelscentrum en de grootste havenstad van Duitsland. Hamburg heeft alles mee!

2300 bruggen
De beroemde Speicherstadt, het oudste gedeelte van de stad, is een toeristische attractie van jewelste. De hoge pakhuizen voor koffie, thee, cacao, kruiden, zijde en tapijten werden in de tweede helft van de 19e eeuw boven het water gebouwd op eiken palen. Hamburg en in het bijzonder Speicherstadt, doet in veel opzichten denken aan Amsterdam. Hamburg telt maar liefst ruim 2300 bruggen, dat is meer dan Amsterdam en Venetië samen.  En een oude wijsheid leert ons dat waar veel bruggen zijn ok veel water is. Het maakt de stad uniek en een genot om tijdens een vakantie te bezoeken.

Shop till you drop
Het centrum van Hamburg ligt direct aan de Innenalster. Achter de Jungfernstieg, volgens velen de mooiste boulevard van Europa, bevindt zich het bruisende en uiterst veelzijdige shoppinggebied. In de driehoek tussen de Jungfernstieg, de Gansemarkt en Monckebergstrasse zijn letterlijk alle luxe brands en high/end modemerken vertegenwoordigd.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs