Vakantietips Rome


De Italiaanse vakantie stad Rome beschreven door de Italianen zelf. Vanuit je appartement of vakantiehuis de stad ontdekken. Waar de Italianen zelf eten, rondhangen, winkelen en verkoeling zoeken tijdens de zomer?

Rome een heerlijke stad en voor veel Italianen de thuisbasis van het land. De Italianen vinden Rome een belangrijke stad, ze zijn er meer dan trots op en dat willen ze graag aan iedereen laten weten.
Ze bewegen zich dan ook graag in deze stad, maar wij als nuchtere Nederlanders weten net zo goed als de Italianen zelf dat je nooit weet hoelaat je waar aankomt in de stad Rome. De Italianen hebben een problematische relatie met het verkeer. Dit wordt ook niet ontkend door de Italianen zelf.

Vakantiehuis huren Rome

Een redelijk gemakkelijke manier om je in de stad te kunnen verplaatsen is dan ook met het openbaar vervoer of per fiets. Let wel op dat niet alle Italiaanse chauffeurs gewend zijn aan fietsers op de weg.
Op warme zomerse dagen zoeken de locals verkoeling met hun voeten in het water van een fontein, rustig houden en in één van de handen een heerlijk verkoelende beker grattachecca, een handgeraspt schaafijs met fruitsap of siroop.
De ijskiosken zijn niet te missen en vind u bijna, net zoals de pizzeria, op elke hoek van de straat of plein.

Een aantal leuke en handige tips van de locals zelf:

Voor de vrouwelijke shoppers: Louis Vuitton
Sinds een paar jaar zit de dure tassenkoning Louis Vuitton op het dure Piazza San Lorenzo in Lucina. Dit grote pand was ooit een oude bioscoop en is nu verruild voor de presentatie van luxueuze tassen. Voor de heren leuk om te weten als de vrouwen beneden in de winkel zijn draait, er boven nog in de oude zaal een film. Altijd leuk om even te kijken.

Wijnbar met aangename prijzen.
Il Vinaietto, één van de oudste wijnbars van Rome. Voor het proeven van de mooiste wijnen en het proeven van de gezelligheid onder de Italianen zelf bent u hier aan het juiste adres. Voor het drinken van één glaasje of een hele fles, de prijzen zijn hier niet om te schrikken.
Bezoek de wijnbar op het adres: Via Del Monte Della Farina 38

Echte koffie zoals die nog nooit geproefd is.
Op de hoek bij Piazza Navona en het Pantheon, geheel midden in het centrum, is een koffielegende gevestigd. Sinds 1938 zit hier Caffe Sant’Eustachio. De plek voor veel locale uit Rome waar onder het genot van een authentiek kopje koffie de krant wordt gelezen of over het lokale nieuws wordt gesproken. Echt een bezoek waard tijdens de start van de dag!

Wanneer u Rome gaat bezoeken neemt u hier dan echt de tijd voor. Deze stad is niet in 2 dagen te bezoeken. Bekijk het aanbod vakantiehuizen uit Rome.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs