De Spaanse Costa’s


Een vakantie in Spanje is niet compleet als je niet bij een van de Spaanse Costa´s bent geweest.

spanje

De Costa Brava, Costa Del Sol en de Costa Blanca bieden een heerlijke vakantie vol rust, zon, zee en strand. De toch wel vaak belangrijkste ingrediënten voor een uitmuntende vakantie! Het gebied in Spanje waar de Costa’s zich begeven bied het hele jaardoor garantie op warme temperaturen. De vaak mooie parelwitte stranden die erg geliefd zijn bij het toerisme staan bekend om de mooiste en schoonste stranden van Europa. De Costa’s van Spanje zijn dan ook echte strandvakanties voor jong en oud. De Middellandse Zee bied heerlijke verkoeling en golfen voor de surfers. De bekendste Costa is de Costa Brava waar jaarlijks de meeste Middellandse Zee toeristen op af komen voor een spetterend zwem-, duik- of surfvakantie. De meest bekende strandplaatsen die zich aan de Costa Brava bevinden zijn: Lloret del Mar, Blanes, Tossa del Mar, Calella, Malgrat del Mar en Cadaques. Deze badplaatsen liggen allemaal dichtbij gelegen bij Barcelona.

Bij de jeugd is Lloret del Mar erg bekend en geliefd vanwege de vele uitgaansmogelijkheden: Bar-dancings en Discotheken. De Costa Blanca is een heerlijk gebied voor vakantie en rust. In totaal heeft de Costa Blanca ruim 200km aan strand en hiermee veel plezier. De meeste bekende plaatsen in dit gebied zijn Alicante, Benidorm, Calpe en Cartagena. De Costa del Sol (betekenis: zonnekust) heeft maar liefst 300km gedeelte aan Spaanse kust. Malaga is hier de belangrijkste stad aan de zee.

Verder liggen aan de Costa del Sol de volgende bekende badplaatsen: Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona. Hierbij is Marbella eigenlijk goed vergelijkbaar als de Franse badplaats Saint-Tropez.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs