De Riviera en de Alpes Maritimes


De Franse Riviera is ongetwijfeld de geliefdste kust van Europa. Een heerlijk en populair vakantiegebied. De rotsige uitlopers van de Alpen strekken zich uit van oost naar west tot de kust van de Riviera, waar de kustwegen lopen. Op toppen en kammen houden stadjes en dorpjes de blauwe zee in de verte in de gaten.

Vrijwel iedereen die in de afgelopen 100 jaar iets heeft betekend is door de knieën gegaan voor zijn allure van de Franse Riviera. Hier vierden koningen en courtisanes, filmsterren en miljonairs vakantie en rijdom is er de norm.
Men klaagt altijd dat de Riviera niet meer is wat hij geweest is, dat het filmfestival in Cannes niets meer voorstelt en dat Monte Carlo smakeloos is geworden.
Maar kijk echter eens naar de boten in de haven van Antibes, naar een paar villa’s op Cap Martin, naar de snuisterijen van de gasten in een hotel in Monte Carlo. Hier heerst nog steeds geld en klasse.

De Riviera is er echter niet alleen voor de rijken. Een veelvoud aan talenten heeft er geldschieters gezocht en gevonden en werd er geïnspireerd door het mediterrane licht.
De kust is onlosmakelijk verbonden met leven en werk van Matisse, Picasso, Chagall, Cocteau en Renoir. Ze schilderen er de fraaie kust en dorpjes in de heuvels als St-Paul-de-Vence.

De Alpes Martimes, met het vorstendom Monaco, staat bekend om zijn zachte winters. De overvloed aan bloemen deed de parfumindustrie ontstaan en trok de Engelsen aan, die er schitterende tuinen aanlegden.
In het binnenland bieden de berggebieden mogelijkheden om te skiën in een prachtige omgeving. U kunt er ook kennismaken met de traditionele alpine keuken.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs