Kleurrijke straten Griekenland


De altijd vredig gekleurde Griekse straatjes zijn misschien nog wel het mooiste tijdens je vakantie in Griekenland. De aangebrachte vrolijke kleuren samen met het wit van de vele huisjes en de bijna altijd aanwezige vel blauwe lucht zijn de ingrediënten van een dag fleurigheid in een Grieks dorpje.

Gekleurde Griekse straten

De knusheid van dit soort sierende straatjes vindt u vrijwel in alle dorpen van Griekenland. Van de populaire eilanden als Kreta, Santorini en Rhodos tot op het vaste land, komen deze leuke en vooral vrolijk gekleurde straatjes voor. Kom ze ontdekken tijdens je vakantie Griekenland.

Chaos en gezelligheid
Ondanks de vaak aanwezige chaos in de straatjes, zoals aanwezige elektrische draden die nodig zijn voor de aanwezige huishoudens en het nog weleens rond slingerende afval, toch hebben deze straatjes een positieve invloed op uw wanneer u er doorheen wandelt.
De smalle wit getinte straatjes zijn eerlijk waar de moeite waard om te komen ontdekken. De vaak aanwezige straatkatten sieren de verkoelende hoekjes uit de zon. Naast een plantenbak of onder een wasrek met drogende kleding in de fris ruikende zeewind, zoeken deze gezelligheid beesten hun plekje rust.

Griekse dorpen en steden

De bekende straatjes die van plein naar plein lopen zijn vaak voorzien met gezellige kleine knusse winkeltjes en plekjes waar wat verkoelends kan worden gedronken. Een horeca tent kan je het niet noemen met maar vaak een of twee tafeltjes. Waarschijnlijk zijn dit gewoon bewoners die op deze manier wat extra willen bijverdienen. Als zeer vriendelijk worden deze mensen ervaren en wordt u ook ten woord of gebaar gestaan.

Natuurlijk denken we allemaal te weten waarom de huisjes in Griekenland wit zijn geschilderd: om de warmte van de zon meer buiten te houden.
De kleur blauw zie je ook veel terug hier in het openbaar, zoals een gekleurd blauw hekwerk of een blauw koepeldak van een klein kerkje of huis.  Maar het verhaal achter het wit en blauw is toch anders dan men verwacht.

Wit en blauw van Griekenland

Het verhaal achter het wit en blauw
Het wit en blauw is gekozen vanwege een protest tegen de Turken. De toenmalige Turkse gemeenschap verboden iedereen tot het gebruik van de Griekse vlag (wit met blauw) en uit een tegenslag van de Grieken besloten ze hun huizen in deze kleuren van de vlag te schilderen.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs