Vakantie Zuid-Frankrijk


Een vakantie in Zuid-Frankrijk is bijna een must voor de Europese vakantieganger. De meest prachtige Franse vakantiehuizen sieren hier de omgeving samen met het vele groen en het glinsterende zeewater van de Middellandse Zee. De vele leuke en knusse dorpjes gelegen aan de landweggetjes zijn de uitstapjes iets meer het binnenland in. Aan de kust liggen meer de badplaatsen met genoeg vertier en commerciële uitingen van de omgeving (kunst, souvenirs, etc).
Aan de vriendelijke kust van de Franse Riviera, ergens tussen Marseille en de grens met buurland Italië, ligt Cap d’Antibes. Vanuit hier gezien aan de kustlijn zie je ver in de verte de lichtjes van het bruisende Saint-Tropez, nog net zichtbaar maar toch ook weer werelden ver weg. En daar net buiten Cap d’Antibes daar hadden wij onze vakantiewoning gehuurd de laatste twee weken van juni.

Vakantie Zuid Frankrijk

Voor iedereen
Eerbiedige palmen verkoelen de boulevard aan de Franse zuidkust, er lopen hier mensen uit alle landen voor een vakantie in Zuid-Frankrijk. Niet zo gek als je nagaat dat alles hier aanwezig is voor een aangename vakantie. Of je nu met kinderen of zonder kinderen hier bent tijdens de vakantie het is altijd goed en genoeg te doen en zien.
Wij zelf hadden gekozen voor een ruim vakantiehuis zodat de kinderen genoeg speelruimte binnen en buiten het huis hadden. De kinderen hebben een top vakantie gehad! Zwemmen in het zwembad, voetballen in de tuin en zo nu en dan een bezoekje aan leuke plaatsjes en het strand. Wanneer we erop uittrokken moesten we van de kinderen altijd langs het dorpje met de clown. Op een paar minuten rijden van ons vakantiehuis was een dorpje met een pleintje en een fontein waar altijd een clown in de middag optrad. De kinderen vonden dit geweldig.
De zespersoons villa met zwembad was perfect voor ons vieren tijdens deze twee weken.

Mijn momentje
Persoonlijk vond ik het mooiste moment  van de vakantie de vroege ochtend.  Wanneer ik in het dorp stokbrood en croissants ging halen, terwijl de vogels hun ochtend gezang uitvoeren en het dorp nog bezig is met het ontwaken, beleef je een moment van rust. De nog verkoelde straatjes van de nacht stralen alles uit wat te maken heeft met rust. Terwijl de zon op dit tijdstip van de dag aan zijn klim is begonnen naar de fel blauwe hemel, ligt mijn gezin nog languit in bed. Dit was misschien wel mijn momentje van de vakantie, elke ochtend vers gebakken broodjes halen bij de plaatselijke bakker in deze fantastisch (nog) rustige omgeving.

Dorpje Franse Riviera

De twee weken vlogen voorbij, zoveel gezien en gedaan, zoveel plezier gehad met het gezin. Volgend jaar zien ze ons hier zeker weer terug. Misschien dan wel iets meer richting de Italiaanse grens, zodat we een dagje naar Italië kunnen gaan. Al is het alleen al voor de heerlijk pizza’s..

Tekst: Familie Endstra
Foto's: Rentvilla 

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs