Porto, historisch centrum en port


Porto is een Portugese gemeente en havenstad aan de rivier de Douro in het noord-westen van Portugal. Het is de op een na grootste stad van Portugal en prima vakantieplek.

Porto is voornamelijk bekend als herkomstland van Port wijn.  Verder is ook de bekende voetbalclub FC Porto hier gehuisvest.
Het gebied heeft een mediterraan klimaat wat zorgt voor warme zomers en aangename winters. Porto is zowel vanuit Nederland als vanaf het vliegveld 20km buiten de stad goed bereikbaar.
De stad is redelijk groot en heeft vele kleine straatjes waarin je kunt verdwalen, en ach als je dan verdwaald zijn de plaatselijke vriendelijke mensen daar altijd bereid om je verder te helpen.
Vergeet tijdens een bezoek niet om de wijngaarden en wijnhuizen waar Port wordt gemaakt te bezoeken.Een klein lijstje met een kleine greep bezienswaardigheden van de stad Porto:
-Het oude centrum Ribeira, is vanaf 1996 op lijst werelderfgoed opgenomen;
-De Torre dos Clerigos, hoogste kerktoren in het centrum met een prachtig uitzicht;
-Jardins do Palacio de Cristal, klein park met meerdere hoogteverschillen en veel doorkijkjes op de rivier de Douro.

Natuurlijk heeft deze prachtige stad nog veel meer te bieden, u ontdekt het vanzelf wanneer u uw vakantie hiernaartoe plant.  Vergeet ook niet de bootexcursie over de Douro waar je de bruggen gaat bezichtigen en het historische centrum van Porto vanaf het water.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs