Oude dorpen Algarve


De Algarve is een vakantiebestemming om te genieten van rust, een spel Golf en oude dorpjes in het zuiden van Portugal. En juist deze oude dorpjes maken de Algarve zo uniek en rijk aan oude verhalen die terug gaan tot in de Middeleeuwen. En juist deze oude dorpjes zijn zo interessant!

Middeleeuwse dorpen Algarve

Een vakantiewoning in zo’n dorpje brengt je even terug naar de middeleeuwen. Meteen zodra je de toegangspoort van dat oude vestingstadje binnenkomt, beland je op een schilderachtige plek die bol staat van historie en koninklijke romantiek. Huur je een villa in of nabij zo’n oud dorp in de Algarve dan kun je dit soort bijzondere plekken grondiger gaan verkennen. Obidos is bijvoorbeeld zo’n oud knus Middeleeuws dorpje.

Een stad met een rijk verleden
Obidos is een pittoreske stad. Tijdens een wandeling loop je er over kronkelige straatjes met kinderkopjes, ontdek je verborgen pleinen en kom je langs witte huizen die volhangen met bloemen. Tussen al die steegjes ontwaar je opeens het twaalfde eeuwse kasteel, dat tegenwoordig in gebruik is als luxueus hotel. Door de ligging op de top van een heuvel, heb je vanaf deze plek een mooi uitzicht over Obidos. Dan valt je ook meteen op hoeveel kerken de stad eigenlijk heeft. De meest bijzondere kerk is de Santa Maria. In dit charmante gebouw trouwde in 1444 de 10-jarige Koning Afonso V zijn 8 jaar oude nichtje Isabel. Doordat het vanbinnen volledig is bekleed met tegels straalt deze kerk straalt nog altijd koninklijke rijkdom uit. Vakantiehuis Obidos huren?

Knusse en oude dorpjes Algarve

Ontdek de cultuur van dit soort dorpjes
Liefhebbers van kunst en cultuur komen volop aan hun trekken in de oude dorpjes van de Algarve. De steden beschikken vaak over een Gemeentemuseum, waar kunst van Portugese grootheden liggen opgeborgen.
Heb je een vakantiehuis geboekt in de buurt van zulke oude dorpjes? Maak dan kennis met middeleeuwse muziek, ridders en heksen tijdens de Middeleeuwse Jaarmarkten.

Bekijk alle vakantiehuizen van de Algarve





Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.







© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs