Zweden meer dan kou en sneeuw


Met als hoofdstad Stockholm en tevens meteen de grootste plaats van Zweden heeft dit land meer te bieden dan veel mensen denken. Een vakantie naar Zweden is een must voor ieder.

Het huidige Zweden is een van de rijkste, welvarende en meest ontwikkelde landen ter wereld. Zweden is sinds 1 januari 1995 lid van de Europese Unie. Het valt echter wel buiten de Eurozone en er wordt hier dan gewoon nog betaald met de Zweedse kroon.
Zweden is het land, net zoals zijn buurlanden, van de mooie bossen en prachtige meren.
Zweden is 11 keer zo groot als onze eigen kikkerlandje en geeft dus wel aan in combinatie met zijn maar bijna 10 miljoen inwoners dat het veel stukken land bevat waar je weinig tot geen bevolking tegenkomt. Dit maakt dit land dan ook zo aantrekkelijk voor de echte natuurliefhebbers en de rust zoekende toeristen.

De grote ongerepte stukken natuurgebied liggen met name in het noorden van het land en in het berggebied met Noorwegen.
De natuur wordt in Zweden door de overheid beschermd door middel van natuurreservaten en nationale parken.
In Zweden bestaat het allemansrecht, dat houd in dat men particuliere grond kan betreden om van de vrije natuur te genieten.

De gemiddelde temperaturen in het zuidelijk deel van Zweden zijn nauwelijks lager dan in Nederland. Wel zet het koude seizoen eerder in (sept-okt) en eindigt het later (april-mei) dan bij ons.
Het warme seizoen kent meer zonneschijn door langere dagen, stabiele temperaturen en een geringe luchtvochtigheid. In e hogere gebieden in het noorden heerst een poolklimaat met veel sneeuw en erg lage temperaturen.
Kortom een land wat een prima zomervakantie kan bieden in het juiste seizoen (mei-sept) en het zuidelijk deel van Zweden.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs