Vakantie in een blauw Turkije


Wat mij nog altijd goed is bijgebleven aan mijn bezoek aan Turkije was dat prachtige donkerblauwe water van de rustige Turkse zee. Zelfs het bad van het vakantiehuis in Turkije was deze kleur blauw!

Verkoeling in het donker blauwe
Na het verlaten van de haven van Bodrum per boot, kwamen we na een 20 minuten varen al snel aan bij een heerlijk rustig plekje aan de Golf van Gökova.
Na een verrukkelijke lunch op de boot met de overige gasten en  bemanning was het inmiddels het warmste moment van de dag. Het was rond 2 uur in de middag en zelfs op het water met een briesje gaf de meter nog 32 graden aan.

Vakantie Turkije

De Turkse zon branden op mijn rug nadat ik was gesprongen van de boot in de heerlijk blauwe zee. Verkoelend en ontspannend was het wel, de temperatuur van de zee en het rustig klotsende water tegen de boot en de rotsen aan ons zij, zorgden ervoor dat ik niet meer uit het water wilde.
Na de uitgebreide lunch en de duikende verkoeling gingen we weer verder naar een andere plek langs de Zuid Egeïsche Kust. Na een klein uurtje varen kwamen we bij een plek aan dat wel het paradijs leek. Een prachtige baai zonder enig mens of storend geluid van de Westerse welvaart.

De kapitein van de boot wist ons te vertellen dat dit de mooiste plek was om te snorkelen uit de omgeving. Na een klein kwartiertje kwam de bevestiging al snel bij mij binnen.
De kleuren van de onderwater wereld en de vele soorten vissen waren adembenemend! De onderwaterplanten die tegen de rotsen groeide bewogen op een rustgevende manier mee met de geringe golfslag en stroming die aanwezig was.

Beste stranden Europa
Terug aan de wal en na nog een heerlijk verblijf in een gehuurd vakantiehuis in Bodrum gingen wij verder naar onze tweede en laatste bestemming in Turkije. Aangekomen in de rustgevende en gastvrije plaats Dalyan begonnen wij aan onze laatste week in Turkije.
Hier verbleven wij in een deel van een vakantiehuis in Dalyan. Dat wil zeggen dat dit vakantiehuis was opgedeeld in totaal vier appartementen.

Vakantiehuis huren Dalyan

Na aankomst en het plaatsen van onze koffers en tassen zijn we snel de binnenstad van Dalyan ingegaan. Het was inmiddels als etenstijd en zijn snel aangesloten aan een prachtig terras aan de rivier de ‘Dalyan-rivier’.
Deze stroomt letterlijk langs Dalyan en is het stromende hart van deze plaats. Met de vele bootjes en watertaxi’s begeeft u zich van de ene plek naar de andere. Ook is het prachtige ‘turtle beach’ meer dan de moeite om te bezoeken per watertaxi.
Dit strand van Dalyan is al meerdere keren uitgeroepen tot het beste en mooiste strand van Europa. En terecht!

Dalyan Turkije

Ook hier in Dalyan was dat zeewater weer prachtig donkerblauw en helder. Een kleur blauw die heel intens en warm is.
Een vakantie naar Turkije is heerlijk en aan te raden voor iedereen die houd van zon en warmte, gezelligheid en gastvrijheid en natuurlijk de ontspanning.    


Top 3 vakantiehuizen  Zuid Egeïsche Kust

Datca Villa Asina
Zuid Egeïsche Kust - Dat

€ 565,-


Dalya Life
Zuid Egeïsche Kust - G

€ 565,-


Doga appartementen
Zuid Egeïsche Kust - Kayakoy

€ 455,-


Vakantie inspiratieLees meer over...

Bekijk alle vakantiehuizen in Turkije
Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs