Frankrijk, land met veel gezichten


De mooiste dorpen van Frankrijk liggen verspreid over het hele land en zullen u veel plezier verschaffen bij het ontdekken ervan tijdens uw vakantie in Frankrijk. De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, is al jaren de meest bezochte stad van Europa…en Frankrijk is zelfs de belangrijkste vakantiebestemming van de wereld!

Vakantie Frankrijk

Wie door Frankrijk reist, of er verblijft, maakt kennis met een verbazingwekkend rijk architecturaal landschap. De dorpen ontwikkelden zich in de loop van een lange geschiedenis en tonen hoe ingenieus de mens zich aanpast aan zijn omgeving. Zowel de geschiedenis als de geografische omstandigheden zorgden ervoor dat de dorpen in de loop der eeuwen hun specifieke kenmerken bewaarden. Deze pittoreske dorpen bieden een leefklimaat dat men herontdekt en dat biedt u tijdens uw verblijf in een gehuurd vakantiehuis in Frankrijk al dat genot en geluk…C’est la vie!

Landschap Frankrijk

Klokkentorens op het platteland, huizen met pannendaken of leiendaken, vaak omringd door oude vestingmuren, her en der kastelen die trots boven het landschap uitsteken.
Welke streek van Frankrijk u ook bezoekt, in bijna alle dorpen die u aandoet, krijgt u zin om de geschiedenis in te duiken.
Het ene dorp straalt meer het verleden uit dan het andere, maar allemaal geven ze de bezoeker een beeld van de eeuwenoude bezetting van een land met veel gezichten. Van de Elzas tot de Provence, van Bretagne tot het Baskenland, van de Alpen tot de Charentes of de Perigord, de stijl van de huizen verandert voortdurend en de plattegrond van de dorpen evolueert, maar elk dorp is telkens opnieuw een plezier om te ontdekken, te bezoeken en te beleven. Kiest u overigens voor een bestemming met luxe vakantiehuizen dan is de Côte d'Azur een mogelijke optie.

Steden frankrijk

Wil je al alle dorpen van Frankrijk beschrijven, met de 36.600 gemeenten, heb je vele boeken nodig. Meer dan 80 procent van deze gemeenten tellen minder dan 2000 inwoners en worden beschouwd als dorpen, Franse dorpen wel te verstaan, met de vele bekoorlijke straatjes.
In de 20ste eeuw werden vele dorpen gerestaureerd, men wilde ze opnieuw tot leven brengen. Ze maken deel uit van ons collectieve geheugen dat moet worden onderhouden om het in stand te houden samen met de Franse levenskunst die een belangrijke toeristische waarde heeft. Ontdek de Fransen dorpen! Geniet ervan! Vereer ze met uw bezoek!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs