Dagtrippen op IJsland


Was Reykjavik een tijd geleden voornamelijk een tussenstop voor vluchten naar Canada en de Verenigde Staten, tegenwoordig is het een vakantiebestemming op zich. En niet alleen vanwege het grote aanbod aan bars, restaurants en hotels in de IJslandse hoofdstad, ook de vele dagtochtjes naar geisers, gletsjers, vulkanen en warmwaterbronnen zijn erg populair. Maar er is meer.
Zoals blokarten, custom made VIP-programma’s, kiten, zalmvissen en papegaaiduikers eten.
Wonderlijke activiteiten in een wonderlijk land.

Internationaal werd IJsland vooral bekend door de zangeres en tevens een van de grootste exportproducten van het land: Björk.
Gelukkig draait het bij een bezoek aan IJsland vooral om de natuur en niet om de moeilijk uitspreekbare plaatsnamen en woorden.  Deze woorden zijn overbodig.
Zeker bij het zien van de grote diversiteit aan landschappen, die letterlijk per minuut veranderen.

De hoofdstad die - met het grote aanbod van horecagelegenheden – de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een van de hipste bestemmingen in Europa, herbergt meer dan de helft van de inwoners van het eiland IJsland. Reykjavik is behalve een mooie eindbestemming voor een lang weekend feesten, voor natuurliefhebbers ook het startpunt van tientallen dagtripjes.
Simpelweg omdat alle geasfalteerde wegen, en dat zijn er niet veel, in Reykjavik uitkomen.

Blokarten
De sport komt simplistisch gezegd neer op liggend surfen in een karretje en was tot voor kort exclusief op de Nederlandse stranden te beoefenen. Nu dus ook al een tijdje hier op IJsland. Omdat het IJslandse weer zeer onvoorspelbaar is, blijft het altijd de vraag waar en wanneer het blokarten plaats kan vinden.
Even voor het idee: de topsnelheid van een blokart is rond de 90 kilometer per uur. Ruimte en veiligheid zijn hierbij van belang.

IJsland een land dat meer is dan wij allemaal denken.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs