Voorjaar aan de Costa Blanca


Het weekje vakantie aan de Costa Blanca in het plaatsje Albir stond al maanden gepland. Eindelijk was het zover en gingen we (met de auto dit keer) richting deze voor veel mensen bekende en zonnige streek van Spanje.

Vakantie uitzicht Albir
Zicht vanuit de vakantie villa op Albir

Met de auto
Wat voor veel mensen waarschijnlijk bekend staat als een drukke massale vakantiebestemming van Spanje, kunnen wij alleen maar zeggen dat de Costa Blanca voor deze tijd van het jaar, eind mei, heerlijk rustig is. De temperatuur schommelt rond de 24-26 graden en de bijbehorende strak blauw luchten geven het ultieme zomerse vakantiegevoel. Het groen van de natuur is op zijn mooist qua kleur en alles staat in bloei.
Omdat wij vanuit Albir wat moesten mee terugnemen naar Nederland zijn wij met de auto gegaan. Deze reis hebben wij in twee etappes gedaan zodat het te overzien was, we hadden tenslotte vakantie.
Op zondag gaan rijden vanaf centraal Nederland en met een kilometer stand van ruim 1300 zijn we aangekomen bij een kustplaatsje van de Languedoc-Roussillon waar wij een overnachting hebben gemaakt.

Etappe twee
De volgende morgen stond nog ruim 680 kilometer op de planning om in het rustige maar zeer knusse dorpje Albir terecht te komen. Een toch wel wat minder leuke route dan de eerste dag door België en Frankrijk. De route door Spanje was wat kaler en bepaalde delen van de snelweg langs Barcelona en Valencia waren drukker bezet met auto's waardoor de doorrij snelheid werd belemmerd.

Eindelijk aangekomen in Albir kon een plons in het zwembad natuurlijk niet lang op zich laten wachten. De week aan de Costa Blanca heeft ons bij meerdere dorpen uit de omgeving gebracht. Zelf een middagje Benidorm hoorde erbij. Zelf ben ik niet zo'n fan van een betondorp als Benidorm, maar gezellig was het zeker even. De dorpjes uit de omgeving als Altea, wat letterlijk tegenover Albir ligt, zijn een uitstekende uitvalsbasis voor een aangename lunch. Zo zijn we onder andere bij het Belgische La Maja en het Spaanse visrestaurant El Cranc geweest.

Zicht op Altea vanuit Albir
Strand van Playa del Albir met zicht op Altea

De plaatsen Calpe, Denia en Javea Xabia iets verderop bieden iets meer leven en hadden dan ook zeer gezellige winkelstraatjes die nog niet werden overlopen door de massa die in het hoogseizoen nog zal gaan komen.

Voorjaar Costa Blanca
Het is meer dan aan te bevelen om in het voorjaar een vakantie te boeken aan de Costa Blanca. Nog even een opsomming van de voordelen:

-aangename temperatuur (nog niet te warm)
-alles mooi in bloei
-nog niet te druk met het toerisme

Bekijk de vakantiehuizen van de Costa Blanca en boek nog voor de warme maanden juli en augustus je vakantiehuis.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs