Overwinteren in Turkije


Al nagedacht over komende winterperiode? Boek eens een vakantie naar de zon, als wij een suggestie mogen doen, kom naar het aangename Turkije om daar te mogen "overwinteren". Het is daar 's winters goed vertoeven met genoeg lekkers en moois...spring mee in de ervaring:

Ik kijk glimlachend op het beeldscherm van mijn smartphone. Zojuist heb ik van familieleden een berichtje ontvangen met foto's van een besneeuwd Nederlands landschap. Toegegeven: het ziet er prachtig uit, maar wanneer ik op kijk en de warme zon in mijn gezicht voel ben ik even heel erg tevreden dat ik deze winter er voor heb gekozen om dit koude seizoen in een warmer land door te brengen. Met een vakantiehuis in Turkije is dit de ideale bestemming om te overwinteren: het is eigenlijk helemaal niet ver van ons eigen land, maar toch ver genoeg om te kunnen genieten van een heerlijke temperatuur in de winter.

Een rustig verblijf 
Ik durf zelfs te stellen dat de winter misschien wel mijn favoriete seizoen is om naar Turkije af te reizen. Waarom? De temperaturen zijn aangenaam en het is er in deze tijd van het jaar ontzettend rustig. Turkije staat (nog) niet op de kaart als overwinterplek. Mensen trekken eerder naar landen als Spanje, Portugal of de Canarische eilanden. De rust die ik in Turkije vind is perfect om deze winter door te komen. Denk je het eens in: een vakantiehuis in the middle of nowhere, maar op prima afstand van bruisende centra. Dat wil toch iedereen?

Wintervakantie Turkije

Diverse vakantie 
Vanuit mijn vakantiewoning ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil. Het liefst heb ik een afwisselende vakantie en dat kan heel erg goed in dit mooie land. Zo begin ik een dag het liefst met een bezoek aan één van de grote steden van Turkije, zoals Antalya of Alanya. Ook Belek is een persoonlijke favoriet: ik kan hier uren rond struinen over de lokale markten en kom nooit terug in mijn vakantiehuis met lege handen. Vooral de zelfgemaakte kruiden en het fruit uit de tuinen van de Turkse dorpelingen zijn erg bij mij in trek. Ik neem ze mee naar de keuken van mijn vakantiewoning om zelf eens goed te experimenteren met Turkse delicatessen. Wist je dat het eten en drinken in Turkije veel goedkoper is dan in Nederland? Ik houd veel van eten en ik houd van koopjes, dus die combinatie komt mij perfect uit!

Overwinteren Turkije

Het mooiste gebied van Turkije 
Na een heerlijke shopsessie trakteer ik mezelf op een bezoekje aan misschien wel het meest prachtige gebied van heel Turkije: de Zuid Egeïsche Kust. Misschien denk je in eerste instantie dat deze uitgestrekte plek ontzettend toeristisch is maar niets is minder waar. Ik werd meegenomen door een local die me met alle liefde de mooiste plekjes van deze kust liet zien. De kleine baaien met witte stranden en blauwe zeeën zijn onvergetelijk. Voordat ik terug ga naar onze villa wil ik dan ook echt nog even met volle teugen genieten van deze heerlijke plek. Even echt wegdromen en weg zijn van alle drukte van de steden. Er zijn nog zoveel mooie plekken te ontdekken aan de Zuid Egeïsche kust. 

Ga je in de winter met me mee op ontdekkingsreis door Turkije?
Güle güle!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla 


Top 3 vakantiehuizen  Zuid Egeïsche Kust

Datca Villa Asina
Zuid Egeïsche Kust - Dat

€ 565,-


Dalya Life
Zuid Egeïsche Kust - G

€ 565,-


Doga appartementen
Zuid Egeïsche Kust - Kayakoy

€ 455,-


Vakantie inspiratieLees meer over...

Bekijk alle vakantiehuizen in Turkije
Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs