De Franse Provence


De Provence ligt in de zonovergoten zuidoosthoek van Frankrijk, in het zuiden begrensd aan de Middellandse Zee.
De befaamde kustlijn aan de zuidkant van de Provence is ook bekend als de Cote d’Azur of de Riviera.
Het gebied is 30.000km2 groot en er wonen ongeveer 4,5 miljoen mensen.
De Provence is in korte tijd van karakter veranderd. Twee generaties geleden was het gebied in de ogen van de Fransen een oord van luie boerenkinkels. Voor buitenlanders was het een idylle, alleen weggelegd voor de rijke. Tegenwoordig willen de Fransen maar al te graag hier wonen en werken.

Als er eenmaal contact is gelegd, zijn de inwoners van de Provence gastvrij en vriendelijk. Tradities zijn zeer belangrijk voor de inwoners van de Provence. Zo is de lunch heilig.
De toerist die de vele aspecten van de Provence, de tradities en de schoonheid en glamour, weet te waarderen, wordt rijkelijk beloond. Hoe vaker u echter terugkomt, hoe meer tot u doordringt dat een deel van de charme van de Provence verborgen ligt in de geheimen die de streek weigert prijs te geven.

Stranden
De kustlijn van de Provence is zeer gevarieerd en wisselt van de woeste uitlopers van de Rhône-delta via de kliffen en grotten van de Var tot de nachtclubs van de Riviera. De stranden rond Menton, Nice en Monte Carlo zijn in het hoogseizoen druk maar wel goed onderhouden. Er zijn echter ook genoeg rustige plekjes te vinden, als u weet waar u moet zoeken. Stranden meer dan genoeg!

Agenda van de Provence
De Provence is op zijn mooist in de lente, als de bloemen hun heerlijke geuren verspreiden. Het kan echter nogal koud zijn, want de mistral waait dan het hardst. In de zomer is er volop fruit en groente in de plaatselijke marktkramen. Het vuurwerk van St. Jean doet de zomerhitte sterker voelen en de vlakten van de Valensole zien blauw van de lavendel.
Juli en augustus zijn de maanden van de muziekfestivals. In de herfst hullen de wijngaarden zich in een gouden kleur en worden de druiven geoogst. Vanaf december ligt er een deken van sneeuw over de bergen en zijn de hellingen het domein van skiërs.
Het hele jaar door vieren de steden en dorpen hun  fetes.  

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs