Verdiende voorjaarsvakantie Istrië (Kroatië)


Mijn vrienden zeiden altijd al: "Kroatië is écht wat voor jou! We weten het zeker: de natuur, de heldere zee, de historie... Je gaat je er echt thuis voelen, geloof ons nou maar!" Tot op een aantal jaren geleden was ik nog nooit in dit land geweest. Ik hield het vaak bij Spanje, Italië of Griekenland. Misschien omdat ik nog niet zoveel over Kroatië had gehoord of misschien omdat het onbekend was? Ik weet het niet. Wat ik wel zeker weet is dat ik, nu ik er eenmaal een aantal keren ben geweest, ontzettend verliefd ben geworden op dit land. Ik neem je mee naar mijn eerste herinnering aan een vakantiehuis in Istrië, Kroatië.

Vakantie in Istrie
Rovinj tijdens zonsondergang, fantastische plaats van Istrië

Heel divers gebied 
Het eerste wat ik dacht toen ik bij mijn vakantiewoning in Istrië aan kwam is "Wat lijkt de natuur hier veel op Griekenland!" In eerste instantie wist ik helemaal niet dat Kroatië óók over zoveel eilanden beschikt: er zijn maar liefst bijna 1200 eilandjes waarvan er slechts 70 bewoond zijn. Ieder eilandje heeft zijn eigen karakter en dat is nou juist wat het allemaal zo bijzonder maakt. De eilanden zijn in vergelijking met het binnenland totaal anders, alsof je in een ander land bent! Het binnenland is ontzettend groen met hier en daar immense bergen, terwijl de eilanden vaak juist droog zijn. Juist om deze diversiteit vind ik Kroatië zo speciaal. Er is altijd wel wat nieuws te ontdekken!

Strand vakantie Istrie

Villa in Istrië 
Wanneer ik dus naar Kroatië afreis, verblijf ik het liefst in Istrië. Ik kan uren rond lopen in het natuurpark Krka. De watervallen in dit natuurpark zijn zo on-Europees! Ik heb me wel eens afgevraagd of ik daar daadwerkelijk wel in Kroatië rondloop of niet in Canada of Amerika. De paar keren dat ik er ben geweest zag ik een aantal schilders bij de rand van de watervallen zitten om dit bijzondere beeld vast te leggen op doek. De volgende keer vraag ik of ik er één kan kopen, want ik wil het liefst ook thuis kunnen genieten van dit bijzondere utizicht!

Delicatessen uit de streek 
Istrië staat bekend om haar overheerlijke witte truffels! In oktober is het truffelseizoen geopend. In deze tijd worden de truffels die onder de grond zitten door varkens en honden opgespoord. In dit gebied kun je in de lokale restaurantjes dan ook hele lekkere gerechten eten met truffel. Andere lekkernijen die typerend zijn voor Istrië zijn de verse vissen, de verse olijfolie, de heerlijke streekwijnen, maaltijden met veel kruiden en heel veel Italiaanse invloeden. Eet smakelijk dus!

Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla 

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs