Het Duitse Zwarte Woud


Houd je van bosgebieden, dan is het Zwart Woud een prachtbestemming in Duitsland. De ligging van het Zwarte Woud is tussen Karlsruhe en het Zwitserse Basel. Het is met dit gebied net als in veel andere Duitse middelgebergten. Niet te hoog, maar voor je gevoel denk je af en toe wel echt op duizelingwekkende hoogte te zijn.
Het Zwarte Woud doet zijn naam aan de donkere, duistere dennen- en loofbossen. Het is een heerlijk vakantiegebied waar bos en alpenachtige weiden met leuke dorpjes de baas spelen.
Het gebied is uitgestrekt dat het eigenlijk in kleinere gebieden is ingedeeld. Wandelen, pittoreske vakwerkdorpjes bekijken en ontspannen in een kuuroord kunnen hier je dagelijkse bezigheden zijn.
Maar ook zwemmen, varen of vissen, op Forel in de vele stuwmeren, riviertjes en beekjes, zijn mogelijkheden in het gebied.

Mocht u het woud een dagje zat zijn, kunt u altijd een van de grote steden aan de rand van het bos bezoeken voor een dagje stedentrippen.
Freiburg, Baden-Baden en Freudenstadt zijn hierbij aanraders. Lekker winkelen, naar musea of een mooie kerk bekijken? Het kan, genoeg vertier voor een leuk dagje.

Dat het er altijd bewolkt en regenachtig zou zijn in het Zwarte Woud gebied is een fabeltje.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs