Afname toerisme Turkije, groei naar Spanje en Portugal


Het aantal reizen naar Turkije is flink teruggelopen. Uit onderzoek blijkt dat deze vakantiebestemming is verruild voor landen als Spanje en Portugal.

Afname vakanties naar Turkije
Wat heeft er voor gezorgd dat dit altijd populaire land zijn afname aan aantal toeristen heeft te danken? De daling van het aantal Nederlandse bezoeken aan Turkije heeft te maken met een minder veiligheidsgevoel dat de mensen erbij hebben. Turkije ligt natuurlijk ten opzichte van andere landen dichterbij een onrustig gebied dat gepaard gaat met de vluchtelingenproblematiek en alles omtrent het heersende onderwerp IS.
Natuurlijk heeft de aanslag van afgelopen januari in Istanboel ook zijn doorslag gegeven voor de afname van het toerisme naar Turkije. Ondanks de afname is Turkije verder nog wel een veilige bestemming en is het meer de angst die mensen heeft doen besluiten om dit land te weren.

Afname vakanties Turkije
Turkije kent massatoerimse maar kent ook veel idyllische dorpjes. En die zijn zo leuk!

De Turkse kustlijn, ook wel bekend als de Turkse Riviera, is een prachtig bestemming om je vakantie door te brengen. Laat je de angst achter je en wil genieten van wat dit land voor moois te bieden heeft hier het overzicht van de Turkse vakantiehuizen. Vergeet niet dat Turkije een land is met een perfect klimaat, vriendelijke en behulpzame bewoners en over het algemeen niet heel duur is als vakantiebestemming.

De alternatieve
Omdat het gros van het toerisme Turkije nu links laat liggen, blijkt uit het aantal toegenomen boekingen dat deze club aan mensen naar voornamelijk landen als Portugal en Spanje gaan.
Hierbij is voor Portugal de Algarve erg geliefd en voor Spanje zijn de Balearen in populariteit toegenomen. De eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera zijn altijd al geliefd geweest voor zowel rustzoekers als partygangers.

Gezelligheid in dorpje Menorca Rust van de Balearen


Bekijk het aanbod aan vakantiehuizen uit Spanje en de mooiste villa’s van Portugal en boek je vakantie naar deze prachtplekken van Europa. Waar je ook naartoe gaat, elk land heeft nog genoeg bezienswaardigheden.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs