Stad van het water en de bruggen, Venetië


Venetië meer dan wereldwijd bekend om zijn prachtige historische centrum en het omringende water. Het heeft niet voor niets de bijnamen “stad van het water”(La Dominante) en “stad van de bruggen”(Serenissima).

spanje

Veel gebouwen staan op palen net zoals in Amsterdam. Venetië ligt op een groep kleine eilanden (meer dan 100 eilanden) en heeft nog weleens te kampen met het hoge water. Zoals vele weleens hebben gezien staat dan vaak het San Marcoplein geheel onder water. In het centrum fungeren de kanalen als wegen. Vanaf het vasteland is er slechts een autoweg en een spoorlijn. In stad zelf rijden geen auto’s. De auto kan je betaald parkeren op Tronchetto en Piazzale Roma. Vanaf hier is er een bootverbinding verder.

In Venetië draait alles om de gebouwen, de bootjes en de kunst. Het bekende Venetiaans glas is bij vele winkels en galerijen te koop. Behalve de vele kunstenaars die hier zitten zijn ook de ontdekkingsreiziger Marco Polo, componist Vivaldi en vrouwenveroveraar Giacomo Casanova hiervan afkomstig. Venetië is het mooist vanaf het water, neem een gondel om dit te kunnen aanschouwen. Absoluut ook zeer romantisch om dit te ervaren!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs