Vakantieplezier in Denemarken


Denemarken met als hoofdstad Kopenhagen biedt voor jong en oud een vakantie van plezier.
Het land dat voornamelijk bestaat uit het schiereiland Jutland en drie grote eilanden: Funen, Seeland en Lolland.
Het land biedt genoeg bezienswaardigheden, met de fiets het land verkennen is hier goed mogelijk. Er wordt in Denemarken veel gefietst en ieder houd hier rekening mee. Daarbij is Denemarken uitgeroepen, na onderzoek, dat het het kind vriendelijkste land is van Europa. De Denen behoren ook nog eens tot het gelukkigste volk op aarde. Kortom: Denemarken is een ideaal gezinsvakantie land om naar te vertrekken. Met da auto goed bereikbaar met zijn maar 600km afstand.

Legoland
Legoland, de droom van ieder kind. Legoland komt van herkomst uit Denemarken. Inmiddels is dit pretpark voor jong en oud over bijna de hele wereld te vinden.
De eerste Legoland is het mooist en leukst om te bezoeken. Dus stap in de auto en kom naar Denemarken.
Legoland biedt veel nagebootste steden, attracties of bekende gezichten die te bekijken zijn. Wat je allemaal niet met Lego stapelsteentjes kunt doen, tot in de details zijn prachtige kathedralen na gebouwd. Klein Venetië is ook aanwezig in het park, compleet met varende boten van de kleine Lego steentjes. Bewegend, niet bewegend of met verlichting alles heeft hier zijn plek.

Vakantie Denemarken Legoland

Dagje waterplezier
Denemarken kent veel rivieren en beken waar prima gevist kan worden. Vissoorten die hier o.a. voorkomen zijn de forel, sneep, baars en de snoek.
Denemarken grenst in het westen aan de Noordzee, in het noorden aan het Skagerrak en in het oosten aan het Kattegat, de Sont en de Oostzee. Hierdoor is het vissen op zee ook goed mogelijk.
De echte zeevissers vangen veel kabeljauw, geep, zeeforel, koolvis, griet en haring.

Zon, zee en strand
Waar je je ook bevind in Denemarken, de kust is nooit meer dan 50km van de zee verwijderd. Met ruim 7000km aan kustlijn is het niet verrassend dat het strandleven een belangrijk onderdeel is van de Deense cultuur.
De zomers in Denemarken zijn vaak lekker warm en met zoveel kilometers kustlijn is er altijd wel een plekje of strand te vinden voor genot en verblijf. Maar ook met slechtweer is het een must om ‘echt uit te waaien’ aan de kust.Denemarken behoort tot de tien rijkste en economische hoogst ontwikkelende landen van de wereld. Twee derde van de bevolking heeft een achternaam die op –sen eindigt. Zeker de namen Jensen, Hansen en Nielsen komen erg veel voor.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs