Italie als centrum Romeinse Rijk


Vakantieland Italië was vroeger in de Oudheid het centrum van het Romeinse Rijk, dat zelfs is uitgroeide tot het grootste rijk van Europa.
Italië staat vooral bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking en de liefde voor mooie dingen.

En vooral deze mooie dingen, op cultureel gebied, zijn nog overal in de Italiaanse steden zichtbaar. De stad Rome, die erg veel oudheid nog bied als bezienswaardigheid, is van oorsprong gebouwd op zeven heuvels, maar is inmiddels al zo gegroeid tot aan ongeveer de Tyrreense Zee.
Het historische stadscentrum bevindt zich op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bekende bezienswaardigheden zijn het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II.

Vakantie Italie Oudheid

Milaan is stad waar de moderne mode en oude cultuur prima samenkomen.
Belangrijke oude gebouwen in Milaan zijn het Castello Sforzesco, gebouwd onder de hertogen van de familie Sforza, de Duomo (Dom), waarvan de bouw in totaal vijf eeuwen duurde, het klooster Santa Maria delle Grazie, waar da Vinci's beroemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal zich bevindt.
Moderner zijn de Pirellitoren uit 1959 en het stadion San Siro, dat gedeeld wordt door de voetbalclubs AC en Inter Milan.
Het Consevatorio Giuseppe Verdi is één van de grootste conservatoria van Italië.
Milaan is een van de meest toonaangevende steden op het gebied van de haute couture. Versace en Armani hebben er hun thuisbasis. Milaan is de belangrijkste zakenstad van Italië. De Italiaanse beurs is hier bijvoorbeeld gevestigd. Het is een welvarende en bruisende stad.
Voorbeelden van Milanese cuisine zijn risotto alla Milanese, een rijstgerecht, en panettone, een vruchtencake.

Het rijke verleden van Italië blijkt ook uit kunstenaars als Da Vinci, Michelangelo en Botticelli, schrijvers als Petrarca en Boccaccio en componisten als Verdi en Vivaldi. Of kijk naar het Italië van het hof van de Medici en van het Vaticaan en naar de bouwkunst: de Romaanse toren in Pisa, de gotische dom in Florence en het wereldlijke dogenpaleis in Venetië. Nog steeds is de Italiaanse vormgeving heel herkenbaar, en komt de culturele identiteit naar voren wanneer u zich in Italië waant.
Italië neemt binnen de Europese gemeenschap een vooraanstaande plaats in, zowel op economisch als op cultureel gebied. Daardoor zijn in het bedrijfsleven en elders mensen nodig met een diepgaande kennis van de Italiaanse taal en cultuur.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs