Het prachtige Hongarije


Hongarije heeft warme zomers en koude winters. Hongarije is hiermee een prima vakantieland om naar toe te gaan in de zomer. Een land met een prachtig landschap, dat in het Noorden gebergte biedt en een laagvlakte in het midden en het zuidoosten van het land.
Hongarije heeft het grootste meer van Centraal –Europa, het Balatonmeer. Een prachtige plek om tijdens warme zomerdagen heerlijk verkoeling te kunnen zoeken. Verder zijn hier ook vele actieve watersporten mogelijk, leuk voor jong en oud.

Vakantie Hongarije

Boedapest of Boeda – Pest?
Behalve de prachtige natuur heeft Hongarije ook een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens een vakantie in Hongarije.
De bijna mysterieuze stad Boedapest is absoluut nummer 1 om te gaan bezoeken. Een prachtige historische stad met vele mooie gebouwen. Mysterieus omdat de rivier die de stad kruist kan zorgen voor momenten met opstijgende damp. Dit geeft een spookachtig effect aan deze toeristische trekpleister.
De rivier die deze hoofdstad van Hongarije kruist is de Donau. Maar liefst elf bruggen verbinden Boeda met Pest en omgekeerd. Boeda is het gedeelte van de stad aan de oever van de Donau op het heuvelachtige gebied.
De naam Boeda stamt af `klein huis of hut` terwijl de naam Pest werd vernoemd naar ´hol´ van wege de vele holen die zich daar toen in de heuvels bevonden.  Deze scheiding werd later Boedapest.

Boedapest, Hongarije vakantie

De bekende Goulash (vleesschotel of soep) komt uit Hongarije en is iets waarmee we in Nederland allemaal al een keer mee kennis hebben gemaakt. Ook de heerlijke Dobos-taart komt hier vandaan.
Een biscuittaart met chocolade, karamel en hazelnoten. Verrukkelijk!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs