Van oorlogsgebied tot vakantiebestemming


Normandië in Frankrijk is tegenwoordig een populaire en mooie vakantieplek. De rede onder meer waarom er hier veel toerisme komt is natuurlijk vanwege de Tweede Wereldoorlog. Op 6 juni 1944 vond hier D-Day plaats, de landing van de geallieerde troepen. Hier zijn inmiddels vele boeken en films op gebaseerd. Er zijn hier destijds veel doden gevallen.

Tegenwoordig wonen er inmiddels alweer bijna 3,5 miljoen mensen. De grootste steden in dit gebied zijn Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Evreux.
Er zijn hier voor de geïnteresseerde nog erg veel resten te vinden van het gevecht wat hier heeft plaats gevonden. Het meest grote en directe wat er nog overeind staat zijn toch wel de bunkers op en aan het strand.

De kaarsrechte kliffen die de kust ook kent zijn nog afkomstig van vroeger. Ooit zaten Frankrijk en Engeland aan elkaar vast. De kracht van de natuur heeft deze 2 delen van elkaar verlost en zo is Engeland een eiland geworden. Deze krijtrotsen zijn hoog en bieden mooie uitzichten over de zee. Voor de vogelliefhebbers, er zitten veel vogels genesteld tegen deze steile witte rotsen.

Vakantie Frankrijk Normandie

Het gebied Normandië, in Noordwest-Frankrijk, biedt rust, uitzicht en kennis voor de liefhebbers.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs