Links in het vakantieland


Het is een heerlijk vakantieland met genoeg mogelijkheden, maar waarom wordt hier in Engeland toch links gereden?

Vakantie in Engeland linksrijden

De Britten waren de eerste die verkeersregels invoerden. Vanaf 1756 moest je op de London Bridge links aanhouden. Vanaf 1835 werd het bij wetgeving vastegelegd en het is nu de dag vandaag nog steeds zo dat daar links wordt gereden.
Verder terug de geschiedenis in zouden de Romeinen, de Ridders en Paus Bonifatius VIII een rol hebben gehad in het links rijden.
De verhalen verschillen enorm en kunnen allemaal waar zijn. Het echte juiste antwoord is verder niet helemaal bekend mede hierdoor.

Engeland is het enige land in de omgeving (van Europa) waar links wordt gereden en is zeker de moeite waard omdat zelf te gaan ervaren. Let wel goed op!
Voor de eerste keer raden we af om meteen in London rond te gaan rijden. Maar kies boven een grote drukke stad een mooie weg door het glooiende groen landschap waar Engeland rijk aan is.
Langs de vele meren en riviertjes, door kleine dorpjes waarbij je de cottages van ver al kan zien. De rijke landhuizen en heren te paard, het binnenland biedt vaak nog echt nostalgische plekjes.

Visit Britain!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs