Wroclaw als bekendheid


De stad Wroclaw ligt centraal als verkeerknooppunt en bovendien in een vruchtbaar landbouwgebied in het zuidwesten van Polen.
Wroclaw is de vierde grote stad van Polen en een stad die steeds populairder gaat worden voor het toerisme.
Überhaupt van het land Polen wisten vele mensen niets zoveel laat staan van de plaats Wroclaw. Maar door o.a. al gastheer te zijn geweest van een aantal belangrijke sportbijeenkomsten zoals recent het Europees kampioenschap voetbal 2012, zal Wroclaw in de toekomst de Culturele hoofdstad van Europa (2016) gaan worden en wordt het de bestemming van de Wereldspelen in 2017.

Wroclaw, Polen stedentrip

Sinds de Tweede Wereldoorlog is ruim 70 procent van de historische gebouwen in Wroclaw, die verwoest waren weer gerestaureerd of opnieuw opgebouwd. Ondanks deze wederopbouw is er nog genoeg op historisch-cultureel gebied te bekijken en te bezoeken. De Japanse Tuin is het enige overblijfsel van de Wereldtentoonstelling die in 1913 in Wroclaw werd gehouden. De tuin is grondig gerestaureerd met behulp van de Japanse ambassade.
Wroclaw staat bekend als de “bruggenstad”; er zijn ruim 120 bruggen. Alleen Amsterdam, Venetie en St. Peterburg hebben er nog meer.
Op het grote marktplein van Wroclaw is het gotische raadhuis met spitse torentjes een blikvanger en herbergt tegenwoordig het Historisch Museum.

Dat Poolse mensen echte opknappers zijn weten wij maar al te goed tegenwoordig in Nederland. Zo ook in hun eigen land weten ze de technische handjes goed te gebruiken. Niet alleen de Tweede Wereldoorlog zorgde voor een wederopbouw maar ook na de overstroming van de rivier de Oder in 1997 waren deze gouden handjes opnieuw nodig.
En dat is absoluut zichtbaar in deze prachtige stad, Wroclaw! Die bekender is dan wij allemaal denken.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs