Pont Du Gard, Frankrijk


Het Romeinse Pont Du Gard in de Provence van Frankrijk is meer dan een aquaduct. Pont Du Gard is destijds door de Romeinen aangelegd om het water naar de stad Nîmes te laten vloeien. De Pont Du Gard maakt deel van een vijftig kilometer lang aquaduct dat water bracht van de bron nabij Uzes naar de stad Namausus (Nîmes).
Hierdoor kon de belangrijke Zuid-Franse stad in staat zijn een prestigieus en complex waternetwerk aan te leggen. Denk hierbij aan vijvers, fonteinen en badhuizen. Aan het gehele product is naar horen zeggen  vijftien jaar lang gewerkt. Aan Pont Du Gard zelf zo’n vijf jaar en door ruim duizend arbeiders die dit geheel van natuursteen blokken hebben opgebouwd.
Later in de 18e eeuw is naast het onderste niveau van het aquaduct een brug aangelegd.

Pont Du Gard Frankrijk

Van alle aquaducten die de Romeinen hebben nagelaten is Port Du Gard het hoogst en meest imposant. De meerdere lagen van het aquaduct (brug) dienen ter overspanning van het ravijn, dat op de plaats van de brug bijna 300 meter wijd is. Het onderste niveau bestaat uit zes bogen, het middelste uit elf en de bovenste uit 47 bogen. De waterleiding liep over de bovenste bogenrij. Gelijk met de omliggende vlakte dus.

Bezichtiging is de dag vandaag nog steeds mogelijk alleen is de toegang vanwege hoogte en smalheid afgesloten.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs