Het Franse getijdeneiland


Bij de Franse kust ter hoogte van Normandië ligt het op rotsen onderbouwde schiereiland Mont Saint-Michel. Het ligt op bijna een kilometer uit de kust en was ooit een getijdeneiland.
Tegenwoordig loopt er een verhoogde weg naar het eiland. Vroeger was dit eiland per voet allen met laagwater te bereiken.

Dit inmiddels bekende eiland is in 1979 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Wat allemaal begon met visioenen in het jaar 708 van het bouwen van een kerk op een rots, wat later een kerk met verschillende omringende woonlagen werd en nu een ware toeristen attractie is geworden.
Al deze woonlagen zijn met verschillende trappen aan elkaar verbonden en bieden een leuk dagje vertier aan op dit eilandje. Beloopt u de trappen naar de hoogste punten dan kunt u het  mysterieuze springvloed bekijken wat hier erg goed zichtbaar is.

Ook ’s avonds is het de moeite waard om te bezichtigen, de abdij is dan prachtig mooi verlicht.

Absoluut een bezoek waard! Behalve dit eiland bied de verdere omgeving genoeg andere vakantiebezienswaardigheden voor jong en oud.

 


Top 3 vakantiehuizen  Normandië

Vakantiehuis Saint Luc
Normandië - La Lande Saint Luc

€ 354,-


Portland SCCPII (6+2p)
Normandië - Port-en-Bessin

€ 155,-


Portland SCCPI (6+2p)
Normandië - Port-en-Bessin

€ 145,-


Vakantie inspiratieLees meer over...

Bekijk alle vakantiehuizen in Frankrijk
Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs