Cote d'Azur aan de Normandische kust


Le Nice Havrais in Normandië is een kopie van het zuidelijker gelegen Côte d’Azur. Dit is verwezenlijkt door de Franse zakenman Georges Dufayel vanaf 1905.

Dit was een droom, een stukje van Zuid-Frankrijk naar Normandië brengen. Le Nice Havrais lokte hierdoor talloze beroemdheden.
Le Nice Havrais lijkt een filmdecor maar is echt, in een ministadje waar nu enkele tienduizend mensen wonen. Op elke hoek van een straat verwacht je nog oog in oog te komen staan met mensen uit de Franse geschiedenis. Luxe hotels boden de bezoekers sprookjesachtige overnachtingen.

De rijke zakenman had met zijn warenhuis in Parijs een fortuin vergaard en ging hiermee zijn droom naleven: Nice nabouwen, inclusief een eigen promenade waar de zon altijd zou schijnen.
Een lokale architect kreeg al gauw de opdracht om dit te gaan verwezenlijken. Dit werd Avenue de Regatta met een exclusief badpaviljoen dat nog steeds spierwit staat te stralen in de zon.

Hij liet een dijk aanleggen waarvoor de huidige oesterbanken moesten wijken. Deze oppervlakte werd weer opgesplitst en verkocht. Geld maakte ook al in deze tijd geld.

Huizen Normandie Frankrijk

De chic van Parijs kocht deze percelen en lieten hier hun huis bouwen. Het blijft een prachtig gezicht deze huizen die daar destijds geplaatst zijn. In een van deze huizen heeft Dufayel gewoond tot hij overleed in 1916.
De luxe die je in zijn warenhuis kon vinden moest hier terug te vinden zijn. Dit is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs