Finland groot natuurgebied


Finland is eigenlijk overal mooi, in het hoge noorden of in het zuiden aan de kust. Een ideaal vakantieland voor natuur en rust liefhebbers.

Het land van de mooie grote meren. Over op en ondergaande zonmomenten zijn hier prachtige plaatjes te bewonderen en schieten. Een land waar de uitspraak ‘Kodak momentje” echt tot zijn recht komt!
Finland bestaat voor bijna 70 procent van het land uit bossen. Overal waar je komt en rijd zijn de mooiste bossen, voornamelijk naaldbossen. Rij je hier met een auto een keer niet door de bossen dan rijd je wel lang het water. Dit kan de lange kustlijn zijn of een van de 180.000 meren die het land waarborgt.
Wanneer men in het noorden van Finland bivakkeert zijn daar enorm koude winters mogelijk. Zelf de zomers zijn daar zoals we dat noemen fris.
Tegenover staat dat het zuiden van Finland toch wel aangename tot warme zomers kent.

Vakantie Finland

In de winter is hier overigens prima gelegenheid tot het houden van een wintersport. Het prachtige witte landschap is dan echt een plaatje. Vergeet hierbij de zonnebril niet mee te nemen.
Dat je hier tijdens de wintersport of een zomerse vakantie weinig mensen tegen kan komen is niet zo gek. Finland heeft ongeveer 5,2 miljoen inwoners, waarvan de grootste pluk in het zuiden van Finland woont. En is ongeveer negen keer zo groot als Nederland.
Wilt u dan toch een dagje onder de mensen zijn dan is een bezoekje aan Helsinki een aanrader! Het is de hoofdstad van Finland en biedt alle elementen die nodig zijn voor een stedentrip. Bezoek een museum of drink een heerlijk glaasje in een van de knusse cafés. Schijnt het zonnetje dan zijn de stadsparken die de stad rijk is een genot!

Een vakantieland waarbij u kiest voor prachtige natuur, rust en vernieuwingen. En deze vernieuwingen zullen wij geheim houden, gaat u dit zelf maar ervaren!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs