Schilderachtig Portofino


Portofino het kleine schilderachtige plaatsje aan de Italiaanse Riviera. Het gebied is absoluut een van de mooiste kustwegen van Italië.
Het fotogenieke oord Portofino ligt in de provincie Genua en is al tientallen jaren een magneet voor de Europese beau monde. Het Italiaans haventje van Portofino wordt gezien als mooiste aan de Middellandse Zee. Dat verklaart ook de vele cruises die hier blinken en aanmeren met hun soms duidelijke pronkende eigenaars op het dek. Welcome tot the jetset!
In de dertiger jaren werd deze plek overspoeld met kunstenaars en later kwamen er steeds meer celebs op af.

Havenplaatsje Portofino Italie

Er worden geen auto’s toegelaten en Portofino is alleen bereikbaar via het water of te voet via een kronkelend weggetje langs de rotsen. Het is een tocht van 2uur maar meer dan de moeite waard!
Het heeft een subtropische vegetatie en heeft een diepblauwe baai. Het is er sprookjesachtig mooi en het ligt zo beschut dat het ook in de winter zeer aangenaam is.
Spectaculair is de baai, op de zeebodem ligt een bronzen beeld van Christus die goed te zien is van een boot wanneer de zee rustig is.

Vakantieplek Italie

De gekleurde huisje die in Portofino tegen het verhoogde schiereiland staan zijn een schilderachtig gezicht. Een mix aan kleuren, van geel tot rood, zorgt voor een afwisselend uiterlijk voor elk huisje.  Wanneer u erg van fotograferen en/of schilderen houdt is dit de plek van Italië!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs