Stockholm op eilanden


Stockholm de hoofdstad van Zweden ligt op veertien eilanden. Deze eilanden zijn met elkaar verbonden doormiddel van bruggen. Deze eilanden liggen precies op de plek waar de Oostzee en het Mälarmeer samenkomen.
Net buiten Stockholm begint de scherenkust, een kustgebied met vele eilandjes die de scheren worden genoemd. Hier komen veel mensen met een bootje om te gaan vissen, zwemmen of zonnebaden.

Stockholm Zweden vakantie

De ‘oude stad’ van Stockholm doet een beetje denken aan een Zuid-Europees optrekje. De gekleurde huizen, voornamelijk rood, oranje en geel, in combinatie met de smalle straatjes geven je het gevoel ergens anders te begeven dan in het noorden.
De wijk de ‘oude stad’ ligt op het eiland Stadsholmen en draagt ook het koninklijk paleis. Dit paleis is zeker een bezoek waard, al is het alleen al om de traditionele wacht die hier nog steeds wordt uitgevoerd.

Stockholm is de belangrijkste en grootste stad van Zweden. Deze stad dankt zijn naam uit begin 1200. 'Stock' betekende blok hout en 'holm' stond voor eilandje.
Stockholm wordt vanwege de eilandjes en bruggen ook wel Venetië van het noorden genoemd.
Het is een land waar de zomers gemiddeld 22 graden of warmer kunnen zijn, hierdoor is het absoluut een zomerse vakantiebestemming. De wintermaanden kunnen flink onder de nul graden grens zakken.

Stockholm heeft genoeg te bieden en te zien. Het wordt niet voor niets een van de mooiste steden van de wereld genoemd. Pak een kajak, fiets of ga wandelend en ga deze stad verkennen!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs