Franse vakantiebloem


Wie kent hem niet, de zonnebloem! De bloem die de Franse vakantieganger altijd wel moet laten terug denken aan een vakantie moment. Met de auto op weg naar Zuid-Frankrijk rijdend door de gele velden? Of een bezoekje aan een pittoresk landelijk dorpje tussen de mooie zonnebloemvelden? Of naast gelegen aan uw vakantie accommodatie? Iedereen heeft er iets mee op zijn eigen manier!

Vakantie Frankrijk

Van juli tot in het late najaar is de bloeitijd van de zonnebloem. Jonge zonnebloemen (waarvan de kop nog gesloten is) draaien op zonnige dagen overdag hun bloem mee met de zon. Na zonsondergang draait hij weer terug naar zijn slaapstand (richting oosten).
Tegen de tijd dat de bloem opent verstijft de plant in oostelijke richting. De lengte van de zonnebloem kan wel oplopen tot 4 meter hoogte.

Wist u? Dat de zonnebloem van oorsprong uit Amerika komt en dat deze door de Spanjaarden per boot Europa is ingebracht. Op het moment is deze gele bloem voornamelijk nog (in grote getallen) te bevinden in Frankrijk. Vandaar de kop ‘Franse vakantiebloem’.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs