Van vissersdorp tot ministaat


Monaco het luxe oord aan de Middellandse Zee naast de Zuid-Franse badplaats Nice. De meest luxe en comfortabele manier om u richting Monaco te verplaatsen vanaf Nice is met de helikopter. U wiekt in zeven minuten naar de heliport in Fontvieille, Monaco, vanwaar een taxi u naar de uw eindbestemming brengt.
Goedkopere varianten zijn er gelukkig ook in overvloed. Met eigen auto bent u ook welkom, houd u wel rekening met de drukte door de hoeveelheid auto's en vele haarspeldbochten.

Monaco dankt zijn bestaan aan ridder Francesco Grimaldi, die in de dertiende eeuw de vesting veroverde op de Ghibelline-clan, die heerste over de rots en het achterland. Sindsdien heersen de Grimaldi's over het ministaatje, uitgezonderd een intermezzo na de Franse Revolutie, toen Frankrijk Monaco inlijfde, de familie arresteerde en het paleis ombouwde tot gevangenis. In 1865 opende het casino van Monte Carlo. Dat was zo succesvol dat de prins vier jaar alle belastingen kon afschaffen, waarmee Monaco het eerste moderne belastingparadijs werd.
Prins Rainier (1923-2005) stuwde het landje nog verder op door de bouwkraan vrij spel re geven, waardoor het vissersdorpje veranderde in een soort exclusief Benidorm.

Monaco als ministaat


Wonen of dagje verblijven?
Dat kan er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Maar ach als u genoeg geld heeft is het mogelijk. Wij raden u aan om het liever bij een bezoekje te houden terwijl u net buiten Monaco verblijft. Denk hierbij aan een van de heerlijk badplaatsen aan de Côte d'Azur of een plaats in Noord-Italië.
Monaco is leuk, zeker ook druk, tijdens de jaarlijks Formule 1. Buiten dit race spektakel om zijn er voor in de middag en late avonduurtjes genoeg hotspots om jezelf te vermaken.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs