Zonbestemming Nouveau Riche


Wat zijn de hipste plekken aan de Middellandse Zee? Waar zijn de meeste borrels en rijke feesten? Hier vindt u een overzicht met plaatsen die op het moment populair en hip zijn.

St. Tropez (Frankrijk)
Wie van kneuterig en pittoresk houdt, maar wel af en toe met geld wil kunnen smijten op een hipfeestje die zit goed in Saint-Tropez. Hier verzamelen zich vanaf juni de well to do’s, de famous en de gorgeous voor wat zomers vermaak entre nous. De laatste twee weken van juli zijn het populairst, dus wie handtekeningen wil scoren, doet er goed aan gedurende deze weken hier aanwezig te zijn. Een typisch ‘Kodak momentje’.

Marbella (Spanje)
Worden nouveau riche en zomer in een adem genoemd, dan moet het welhaast over Marbella gaan. Nergens zo’n grote concentratie rijkdom als in dit Zuid-Spaanse kustdorpje. Overdag heerlijk eten en luieren bij de meest luxe tenten, ’s avonds naar de nachtclubs en het tot in de vroege uurtje volhouden.

Ibiza (Spanje)
Hoewel de waterpijp rokende, dreadlocks dragende sandaalmens allang is gevlucht naar een zomerbestemming die nog niet is ontdekt door de ‘midden massa’, heeft Ibiza nog steeds het imago van een ontspannen hippie-eiland. En dat terwijl veel mensen er juist naartoe gaan om flink te spenderen in een van de vele nachtclubs die het eiland telt.
Uiterlijk vertoon is er steeds belangrijker, en eilandpioniers beklagen zich over dit verval. Wie goed zoekt, treft hier nog steeds de ongedwongen strandjes en restaurantjes die de hectiek van het urbane leven doen vergeten.

Vakantieplek Ibiza

Porto Cervo (Italië)
Geen Europees land kan op het terrein van aanlokkelijke eilanden wedijveren met Italië. De kaste der megajachtbezitters zet koers naar de wereldse wateren van de vijftig kilometer lange kuststrook langs Noordwest-Sardinië.

Capri (Italië)
Al in de Romeinse tijd gold het compacte Capri, met dank aan zijn ideale klimaat, indrukwekkende uitzichten en de helblauwe baaien, als een ideale zomerretraite voor verwenden zielen. Zo koos de melancholiek gestemde keizer Tiberius Capri als permanente basis om het Romeinse Rijk te bestieren.
Nog altijd is het eiland de ankerplaats voor Italiaanse prominenten, getuige de speciale, verlengde Fiat-cabrio’s die exclusief voor het eiland worden gebouwd.

Cannes (Frankrijk)
Wat vroeger een arm en slaperig vissersdorpje was is nu uitgegroeid tot een ware badplaats voor de riche en famous. Engelse investeerders hebben ooit gezorgd voor de bouw van het exclusieve Carlton hotel en een daarbij behorend zandstrand. Dat bleek een groot succes en ze hebben dit zandstrand doorgetrokken langs bijna de gehele kust van Cannes. Tijdens het jaarlijkse filmfestival in Cannes zijn hier de grote Hollywood filmsterren te vinden.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs