Nouveau Paris


Wie in het Parijs van de jaren twintig leefde, wist niet beter of art deco was de maat der dingen. Grote hotels als Le Crillon, The Ritz en Le Meurice, de metro ingangen van Hugo Guimard, de interieurs van restaurants Lasserre en Laduree: allemaal art deco.
De overdadige stijl drukt nog steeds zijn stempel op de stad, maar heeft hier en daar een metamorfose ondergaan. Zonder hun uitbundige karakter te verliezen, zijn restaurants opgehipt en hotels omgetoverd. En er zijn compleet nieuwe winkels opgetrokken.

Cultuur
Parijs is een openluchtmuseum, met de Eiffeltoren als onbetwist middelpunt. U ontkomt niet aan de architectonische mokerslagen die een Notre Dame, L’Arc de Triomphe en Les Champs-Elysees uitdelen. Daas van de overdonderende schoonheid flippert u van de het ene naar het andere monumentale hoogtepunt. Het Louvre, het paleis van Versailles…

Shoppen
Op de Avenue Montaigne zitten een aantal bekende kledingmerk zaken naast elkaar, o.a. Gucci, Louis Vuitton, Prada en Chanel. Er lijkt geen einde te komen aan deze ultiem chique winkelstraat, een waar paradijs voor shoppers. Het is er rustig en ruim opgezet.
Rue du Faubourg Saint-Honore is veel drukker en nauwer op gezet. De P.C. op z’n Parijs.

Voor de kleinere boetieks moet je zijn op het leuke Franse plein Les Jardins du Palais Royal. Aan de erg drukke Champs-Elysees zit La Maison Guerlain. Op de eerste verdieping van dit parfumhuis kunt u voor ongeveer 40.000 Euro uw eigen parfum laten maken. Na een individueel gesprek over uw favoriete eten, kleur en stijl wordt een unieke geur speciaal voor u samengesteld.

Ontspannen
Na een dagje winkelen in Parijs is het tijd om te gaan genieten van een behandeling in het Dior Institut. Deze spa, gelegen in de kelder van Hotel Plaza Athenee, is een ware beautytmpel.
Parijs bied overigens nog vele andere spa’s en beautysalons aan dan alleen deze.

Eten en drinken
Gastronomie is voor de Fransen een van de grootste geneugten des levens en een manier om sociale contacten te onderhouden.
Naast klassiekers als foie gras, coq au vin en escargots serveren de meeste moderne zaken gerechten uit alle windstreken.

Slapen
Net zoals elke andere grote stad heeft ook Parijs alle mogelijkheden voor wat betreft overnachten. Van een gedeelde kamer met andere tot eigen hotelkamer tot complete vakantiewoning/appartement. Keuze is reuze in dit hippe Parijs!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs