Allegaartje in Slovenië


Slovenië een vakantieland met invloeden van buitenaf, maar toch wel weer uniek op zijn eigen manier. Een heerlijk en mooi land voor actieve vakantiegangers maar ook een lust voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Slovenië is een fietsland bij uitstek. Er zijn hier een aantal mooie fietsroutes voor u uitgestippeld in het uiterste noordoosten van Slovenië in de provincie Pomurska. Natuurlijk kunt u ook zelf een route uitzetten en deze begaan. Fiets door de prachtige natuur rondom de rivier de Mura en maak kleine uitstapjes naar Hongarije en Kroatië.

De kuststrook van Slovenië telt maar 46 kilometer, op dit korte stuk zijn gelukkig genoeg mooie plekjes om een dag of een aantal dagen te kunnen vermaken. De hier leuke gelegen stadjes met een Italiaans sfeertje zijn lust voor het toerisme en bieden op mooie zomerse dagen dan altijd volle terrassen.
Voor sportievelingen zijn er boten te huur om het water mee op te trekken. Ook is parasailing iets wat hier graag gedaan wordt.

In het noorden van Slovenië liggen de Julische Alpen. Daaronder bevinden zich de bossen van Ternova, die overgaan in het karstgebied van Krajna.
De Alpen die we kennen van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk lopen door tot in Slovenië. Veel mensen weten dit niet. Toch hoor je vaak dat mensen het land een beetje vinden lijken op Oostenrijk.

Het meer van Bled is wel echt een van de mooiste plekjes in Slovenië. Op een eilandje staat hier een kerkje wat een fotogeniek plekje oplevert. Ook mooi is hier het kasteel van de bisschoppen van Brixen hoog boven de oever. Behalve het bijna mysterieuze meer van Bled is er verderop nog zo’n meer te vinden, bij Bohinj ongeveer 30 kilometer verderop.

Vakantie Slovenie

Slovenië heeft niet veel kunstschatten. Toch erg geïnteresseerd dan is de hoofdstad Ljubljana bij uitstek het centrum voor kunst en cultuur.

Typisch Sloveens eten is er niet echt. De landen rondom Slovenië hebben allemaal hun bijdrage geleverd aan wat er tegenwoordig op het menu staat. Het is hiermee eigenlijk een allegaartje van alles en nog wat. Maar absoluut niet verkeerd!
Slovenië heeft een behoorlijke eigen bierproductie en is hiermee een prachtland voor de echte bierdrinkers. Wijn is hier ook in overvloed, met maar liefst meerdere wijnstreken worden hier ook zeer mooie wijnen geschonken.

Slovenië is een land om van te gaan houden. Dit zult u ook vast doen nadat u er bent geweest!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs