Wijnhoofdstad van de wereld


De wijnhoofdstad van de wereld? Hier hebben we het natuurlijk over de stad Bordeaux. Gelegen in het gelijknamige gebied de Bordeaux van Frankrijk.

Langs de kades van de Garonne vind je wandelpromenades, speeltuinen, een skatepark en een waterplein met een stadsstrand. Grote stukken van de oude binnenstad zijn autovrij, je kunt er onbekommerd slenteren, winkelen of op terrasjes zitten mensen kijken. Wellicht is het daarom dat, volgens recent onderzoek, de Bordelais tot de gelukkigste stedelingen van Frankrijk behoren.

Franse wijn uit de Bordeaux

Op de Quai des Chartrons vind je, naast de deftige wijnhandelshuizen met glanzend gepoetste koperen naamborden, ook gezellige terrasjes, zoals de Place du Parlement.
Een verborgen stadspleintje dat je moet kennen om het te vinden. Vandaar is het een klein slenterwandelingetje naar de trots van Bordeaux: de Place des Quinconces, met de prachtige fontein van woest spuitende zeepaarden. Ter inluiding van de lente vindt daar een immense rommelmarkt plaats, waar je urenlang kunt rondsnuffelen.
Lunchen doe je tussen de rommel in een van de authentieke restaurantjes.

De wijnhoofdstad van de wereld kun je niet voorbij zonder een paar flessen mooie wijn aan te schaffen. Het beste doe je dat in L’Intendant, schuin tegenover het Grand Theatre. Een wenteltrap voert je langs vijf verdiepingen volgestouwd met de allermooiste Bordeauxwijnen.
Maar wijn kopen bij de wijnboer zelf is het allerleukst natuurlijk! Er gewoon langs rijden en stoppen en vragen of je een glaasje wijn mag proeven. Is heel normaal en vaak sta je na een paar uur als een vriend voor het leven weer buiten.

De wijndorpen zijn over het algemeen altijd dodelijk saai. Saint-Emilion vormt daarop een uitzondering. Een lief, gezellig middeleeuws wijnstadje.
Een uurtje rijden van de grote wijnstad en je ligt aan het strand van een van de leukste badplaatsen van Frankrijk. Kilometers lange zandstranden naar keuze gezellig druk, of vrijwel verlaten. Een bordje oesters, elke dag vers uit de zee, met een koel glas witte wijn en je wilt er nooit meer weg!

Wist je dat Bordeaux de langste winkelstraat heeft van Frankrijk? Rue Sainte-Catherine met een lengte van 1,5 kilometer.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs