Lissabon als wereldstad!


Lissabon de Portugese hoofdstad biedt een aantrekkelijke mix van traditie en trend. Over de zeven heuvels liggen de diverse wijken verdeeld, elk met zijn eigen charme: het middeleeuwse Bairro Alto en Alfama, het commerciële Baixa, upmarket Lapa en hippe plekken aan de oever van de Taag.

Het gebied rond Lissabon is een van de snelst groeiende stedelijke gebieden van Europa.
Lissabon is bekend vanwege de fadomuziek (=Portugees volkslied). Ik de wijk Alfama zijn verschillende fadohuizen te vinden. Dit zijn kleine restaurantjes waarin traditionele fado ten gehore wordt gebracht.
Een overigens typisch lekkernij uit Lissabon is de Pasteis de Belem. Dit zijn kleine pasteitjes, die anderhalve eeuw geleden door monniken werden uitgevonden. Deze pasteitjes zijn voorzien van een romige vulling en worden bestrooid met kaneel en poedersuiker.

Wat in Lissabon echt een bezoekje waard is om een drankje te drinken in het historische Café A Brasileira, Rue Garrett 120. Vooral bekend als het café van dichter Fernando Pessoa met zijn overvloedige inname van absint.
Buiten staat zijn veel gefotografeerde standbeeld. Binnen is het interieur sinds de glorietijd in de jaren twintig onveranderd gebleven. Veel houtwerk, spiegels en authentieke bar.

Wat ook een bezoekje waard is voor de echte kunstliefhebbers is Centro Cultural de Belem met het nieuwe museum Berardo, voor eigentijdse kunst. Ondermeer Pablo Picasso is hier vertegenwoordigd.
Ook de vele mooie parken die Lissabon te bieden heeft zijn een genot tijdens een warme zomerdag om verkoeling te zoeken onder een boom.

Portugal heeft vele verschillende vakantiewoningen die veruit het hele jaar door te huren zijn. Lissabon in de buurt van uw gehuurde vakantiehuisje? Absoluut een bezoek waard!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs