Duitsland wijnland


Duitsland is een wijnland. Het is heerlijk om met wijnliefhebbers een huisje in Duitsland te huren en van hieruit de verschillende wijngaarden te gaan bezoeken. Maar liefhebbers van de frisfruitige Duitse wijnen voelen zich maar al te vaak wat onzeker als het om hun wijnen gaat. Het zijn er immers zo veel!

Toch is het fascinerend alle wijnen van dit land te vergelijken en proeven, hun geschiedenis te bestuderen en de wijnen zelf te ontdekken. Duitse wijnen bieden veel avontuur en dat zult u wel ontdekken wanneer u oppad gaat. U kunt een welbesprenkelende tocht maken door wijnbouwgebieden die Duitsland rijk is. Wat dacht u van langs de Rijn en Moezel, u kunt de kelders bezoeken en wetenswaardigheden gaan ondervinden. 

De glooiende hellingen van de Rijn en de Moezel kennen vele duizenden wijnvarianten, met subtiele verschillen die zelfs voor de meest fervente wijnkenner nauwelijks meer waarneembaar zijn. 

Wijngebieden Duitsland

Waar de Duitse wijnen groeien?
Het groeien van de wijnstok en daarmee dus het ontstaan van wijn, is in de eerste plaats afhankelijk van het klimaat, de bodemgesteldheid en de ligging van de wijnberg. Geen wijnbouwgebied ligt noordelijker dan het Duitse waar echt sprake is van productie.

De elf wijnbouwgebieden in Duitsland zijn:

Ahr
Baden
Hessische Bergstrasse
Mittelrhein
Nahe
Rheingau
Rheinhessen
Rheinpfalz
Moezel-Saar-Ruwer
Franken
Württemberg

Duitsland heeft prachtige wijnen!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs