Carnaval van Venetië


Ieder jaar wordt in Venetië het Carnevale di Venezia gevierd. Ook al is het voor dit jaar net geweest toch de moeite waard om voor deze Italiaanse stad een artikel op te maken.
Met ieder jaar een nieuw thema is de stad vol van vrolijke feestende mensen.
Tijdens de eerste twee dagen wordt er van je verwacht dat je in historische kledij komt opdagen. De jaarlijkse opening vindt plaats met een optocht over het Piazza San Marco. Hier wordt dan ook het thema ingeluid.

Venetie Piazza San Marco

De dag hierop wordt er vanaf de 92 meter hoge Campanile op het Piazza San Marco een engel naar beneden gevlogen. Ieder jaar is het weer een geheim en verrassing wie dit jaar de engel van het jaar wordt. Kandidaten die de engel kunnen zijn, zijn vaak bekende modellen of beroemdheden.
Later op de dag is er de optocht met historische boten over het Canal Grande. Elkaar goed bekijken en zorgen dat je gezien wordt is hierbij de taak lijkt het wel.
Op straat zullen mensen zichtbaar zijn met de mooiste gewaden en maskers. Vroeger waren de geklede mensen met maskers het hoogtepunt van het Carnevale di Venezia, tegenwoordig is dit slechts een onderdeel van het gehele feest!

Het carnaval van Venetië is nu tegenwoordig een van de bekendste carnavals van Europa. Het is erg leuk om tijdens dit schouwspel de stad te bezoeken. Nog niet in het bezit van een masker? Er zijn genoeg mogelijkheden om tijdens en voor het feest er een te kopen.

Omdat de viering van het carnaval afhangt van de paasdagen verschillen de data van het Carnaval van Venetië per jaar.
Carnaval 2014: 22 februari -   4 maart
Carnaval 2015:   7 februari - 17 februari

Lang geleden in het begin periode waren de maskers bedoeld om je sociale status te verbergen. Omdat deze door het masker niet meer te bepalen was, kon men zich tijdens de feesten lekker laten gaan. En dit is tot op de dag van vandaag gebleven!

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs