Verrassend Tsjechië


Vakantieland Tsjechië ligt centraal in Europa en grenst aan 4 buurlanden. Tsjechië is zowel met vliegtuig als auto goed bereikbaar en een ideaal land voor een gezinsvakantie. Tsjechië is een land waarvan u verrast zult staan. Alles wat u verwacht is uiteindelijk nog beter en mooier!

Vakantie in Tsjechie

Tsjechië bezit een aantal grote rivieren die zorgen voor plezier. Er kan hier prachtig gevist worden en avontuurlijk met een bootje het water op behoord ook tot de mogelijkheden. De rivier de Elbe ontstaat hier in het Reuzengebergte.
Het hoogste plekje van Tsjechië is de top van een berg in het Reuzengebergte en is ruim 1600 meter hoog. Echter is het laagste plekje van het land 115 meter hoog. Op deze plek verlaat de Elbe dan ook Tsjechië.
Het klimaat van Tsjechië is gunstig! Zomers mooie warme temperaturen en in de winter temperaturen die goed genoeg zijn om in het Reuzengebergte te kunnen skiën. Een land dat zowel in de winter als zomer goed te bezoeken is.
Met kerst is Tsjechië ook echt een aanrader. De grootste levende kerststal van de wereld is hier vindbaar in de plaats Jindřichův Hradec.

De hoofdstad Praag is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Over het eten mag niet geklaagd worden wanneer u van vlees, aardappels en deegwaren houd. Dit zijn toch wel de basis ingrediënten van de warme maaltijd.

De buurlanden waar Tsjechië aan grenst zijn overigens Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk en de grensgebieden hier zijn voornamelijk gevormd door gebergten.
Komt u dit jaar ook naar het steeds populairdere Tsjechië? Wanneer u naar Tsjechië reist is er geen tijdverschil met Nederland.

Volg Rentvilla
Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.© 2013 - 2017 | Privacy Policy
All Rights Reserved

Rentvilla
Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs