Vakantiehuizen Harz

3 vakantiehuizen gevonden

Filter op:

  Vakantie in de Harz

  Een van de mooiste natuurgebieden van Duitsland ligt op nog geen vier uur rijden van Nederland. De Harz, die decennia lang in tweeën gedeeld werd door het IJzeren Gordijn, maar die nu weer volledig ter beschikking staat van liefhebbers van natuur, wandelen, watersport, ontdekken, sport en lekker eten.

  Heksen
  Niet alleen is de Harz het meest Noorse stukje Europa buiten Noorwegen zelf, het is ook de regio van de heksen. Met name tijdens de Walpurgisnacht, die op de Brocken groots wordt gevierd, zijn de heksen en druïden aanwezig. Ieder jaar komen van heinde en verre de Wicca en andere heksen naar deze bijzondere berg, waar ze samen met Wodan en Freya de winterdemonen verdrijven en de zomer verwelkomen. Overigens is het aan te bevelen ruim van te voren een vakantiewoning te huren, want het wordt ieder jaar drukker.

  Vakantie
  Kenmerkend voor de Harz zijn de betoverende stadjes, zoals Wernigerrode met zijn stadhuis uit 1492 dat werkelijk ongelooflijk mooi is gerestaureerd of het betoverende Goslar dat deel uit maakt van het werelderfgoed. Een villa in deze streek biedt ook heel wat kansen om te wandelen. 
  Of neem de kans waar om eens langs het vroegere IJzeren Gordijn te lopen. Er zijn nog stukken over waar de vroegere grens met de DDR goed te zien is. 

  Natuur
  Het kenmerk van de Harz is waarschijnlijk de naaldboom. De uitgestrekte wouden met veelal sparren en dennen. Met als extraatje de Noorse stafkerk in Hanenklee. Voor Nederlanders is er ook een ander herkenningspunt, namelijk Clausthaler, het stadje waarnaar een alcoholvrij bier is genoemd.
  Een vakantiehuis in de Harz biedt echt alles wat een heerlijke vakantie zo leuk maakt. Natuur te over, vriendelijke mensen, een veelvoud aan bezienswaardigheden, veel om te ondernemen voor kinderen en, niet te vergeten, lekker eten tegen betaalbare prijzen.
  Sorteer op:


  Vakantiewoning Natur Domain


  Harz
  Tanne

  Max 6 personen
  € 445,-

  Vakantiewoning Natur Domain

  Aangeboden door: Happy Home

  Bungalow Pilzen


  Harz
  Tanne

  Max 5 personen
  € 445,-

  Bungalow Pilzen

  Aangeboden door: Happy Home

  Vakantiehuis In Wienrode/Blankenburg (Dan709)


  Harz
  Wienrode/Blankenburg

  Max 4 personen
  € 370,-

  Vakantiehuis In

  Aangeboden door: Happy Home  Volg Rentvilla
  Volg ons op de social media en blijf op de hoogte van de mooiste plekjes van Europa en acties.  © 2013 - 2017 | Privacy Policy
  All Rights Reserved

  Rentvilla
  Rentvilla biedt een overzicht van de mooiste vakantie huizen en villa's van Europa.
  Over ons | Voorwaarden | Contact | Auteurs