Tag

Frankrijk artikelen | Rentvilla.nl

Vakantie Provence, wat moet je weten?

Villa’s
Frankrijk
Blogs
De Provence prikkelt alle zintuigen: witte rotsen, blauwe zee, roze flamingo’s, zwarte stieren, groene cipressen en paarse lavendelvelden zijn een lust voor het oog. Geurige kruiden, zoet en sappig fruit, verse vis en zeevruchten, en uitmuntende wijnen strelen zowel de tong als de neus. Natuur en cultuur, zee en bergen, drukte in de steden, stilte in het achterland, oude tradities uit de Romeinse tijd tegenover avant-gardistische festivals en moderne architectuur: de Provence gaat met speels gemak om met grote tegenstellingen en laat zich het hele jaar door van zijn beste kant zien. Een vakantie naar de Franse Provence is dan ook voor iedereen aan te bevelen.

Vive la Provence

Het mediterrane klimaat is de grootste troef van de regio. Hier doet de zomer zijn naam eer aan en mocht het een keer broeierig warm zijn, dan zorgt de wind altijd voor verkoeling. Ook in de winter zitten in de steden mensen op het terras aan een kopje koffie of een aperitiefje, want ook dan schijnt de zon volop. Geniet van de glasheldere lucht in het Rhônedal, waar elk slokje door de mistral wordt weggeblazen. Zo kan het licht dansen op de witte krijtrotsen en de velden met gele zonnebloemen en paarse lavendel. Wandel door pittoreske dorpjes met hun door platanen beschutte pleinen, zoals Grignan en Lourmarin, die in de schaduw van enorme kastelen rusten en waar het tikken van jeu-de-boulesballen het gezapige levensritme dicteert.

De Provence, drukte in de steden, stilte in het achterland.

De kustlijn en het vredige binnenland

Laat je betoveren door steden als Aix, Avignon, Arles en Marseille, waar grote paleizen, prachtige straten en arena’s de rijke historie weerspiegelen. Laat je fantasie de vrije loop en beeld je in dat je in de voetsporen treedt van Caesar, pausen en grote kunstenaars. En dan is er nog de zee! Langs de kust liggen kilometerslange zandstranden in de Camargue en kleine rotsbaaien bij Marseille – de poort naar de wijde wereld. De Provence wordt gekenmerkt door grote contrasten: aan de ene kant de ruige kliffen van de Calanques bij Marseille, waar de naaldbomen onder de blauwe hemel staan, aan de andere het uitgestrekte drasland van de Camargue, waar zwarte stieren, roze flamingo’s en witte paarden leven. De vruchtbare rivierdalen van de brede Durance en de Rhône tegenover de woeste hoogvlaktes in het achterland met hun garrigue, een biotoop met heide, groenblijvende eiken, distels en sterk aromatische kruiden als tijm en rozemarijn. In schil contrast staan ook de rustieke Romeinse opgravingen in Glanum bij Saint- Remy en het drukke, hypermoderne TGV-station in het niemandsland tussen Aix en Marseille.

Het is lastig om nauwkeurig te bepalen wat de grenzen zijn van de Provence, een naam afgeleid van de kort voor de jaartelling door keizer Augustus ingestelde Provincia Gallia Narbonensis. De Provence valt nu onder een van de sinds 2016 vastgelegde dertien Franse regio’s, namelijk de Pro-vence-Alpes-Cite d’Azur, dat lelijk wordt afgekort tot PACA en zijn regionale regeringszetel in Marseille heeft.

Rijkdom aan cultuur

In vrijwel geen ander gebied in Europa komt zoveel cultuur uit alle tijdperken aan bod op zo’n klein oppervlak. Tot op de dag van vandaag worden in Aix-en-Provence, Arles en Avignon met regelmaat restanten van theaters en tuin complexen uit de Romeinse tijd blootgelegd. De Provence is echter niet in het verleden blijven hangen. Integendeel, rondom Aix en Marseille is er volop werkgelegenheid in de hightechindustrie en wordt gekeken naar de toekomst.

Ervaar de Provence door in de voetsporen te treden van grote 19de en 20ste -eeuwse schilders als Van Gogh, Cezanne, Braque en Picasso tijdens de zomerfestivals in de Provence. Of juist een reis terug in de tijd te maken in de Romeinse steden waar een ijsje op het plein in de brandende zon zijn smaak doet doen rechtkomen.

De rijkdommen van de Provence wachten om ontdekt te worden, in alle rust en tijdens elk seizoen.

Vakantieland Frankrijk, land met veel gezichten

Villa’s
Frankrijk
Blogs
De mooiste dorpen van Frankrijk liggen verspreid over het hele land en zullen je veel plezier verschaffen bij het ontdekken ervan tijdens je vakantie in Frankrijk. De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, is al jaren de meest bezochte stad van Europa…en Frankrijk is zelfs de belangrijkste vakantiebestemming van de wereld!

Rijk architecturaal landschap

Wie door Frankrijk reist, of er verblijft, maakt kennis met een verbazingwekkend rijk architecturaal landschap. De dorpen ontwikkelden zich in de loop van een lange geschiedenis en tonen hoe ingenieus de mens zich aanpast aan zijn omgeving. Zowel de geschiedenis als de geografische omstandigheden zorgden ervoor dat de dorpen in de loop der eeuwen hun specifieke kenmerken bewaarden. Deze pittoreske dorpen bieden een leefklimaat dat men herontdekt en dat biedt je tijdens je verblijf in een gehuurd vakantiehuis in Frankrijk al dat genot en geluk…C’est la vie!

Elk dorp een plezier

Klokkentorens op het platteland, huizen met pannendaken of leiendaken, vaak omringd door oude vestingmuren, her en der kastelen die trots boven het landschap uitsteken.
Welke streek van Frankrijk je ook bezoekt, in bijna alle dorpen die je aandoet, krijg je zin om de geschiedenis in te duiken.
Het ene dorp straalt meer het verleden uit dan het andere, maar allemaal geven ze de bezoeker een beeld van de eeuwenoude bezetting van een land met veel gezichten. Van de Elzas tot de Provence, van Bretagne tot het Baskenland, van de Alpen tot de Charentes of de Perigord, de stijl van de huizen verandert voortdurend en de plattegrond van de dorpen evolueert, maar elk dorp is telkens opnieuw een plezier om te ontdekken, te bezoeken en te beleven.

Wil je al alle dorpen van Frankrijk beschrijven, met de 36.600 gemeenten, heb je vele boeken nodig. Meer dan 80 procent van deze gemeenten tellen minder dan 2000 inwoners en worden beschouwd als dorpen, Franse dorpen wel te verstaan, met de vele bekoorlijke straatjes.
In de 20ste eeuw werden vele dorpen gerestaureerd, men wilde ze opnieuw tot leven brengen. Ze maken deel uit van ons collectieve geheugen dat moet worden onderhouden om het in stand te houden samen met de Franse levenskunst die een belangrijke toeristische waarde heeft. Ontdek de Fransen dorpen! Geniet ervan! Vereer ze met uw bezoek!

Genieten in de Languedoc-Roussillon

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Weet je wat ik echt heerlijk vind? Een warme en sfeervolle bestemming waar je binnen een dag kunt zijn met de auto. Één van mijn favoriete plekken is de Languedoc-Roussillon, een prachtig gebied in het zuiden van Frankrijk. Onderweg naar mijn vakantiehuis Frankrijk kijk ik al mijn ogen uit: de oneindige wijnvelden, de weilanden met zonnebloemen, de heuvels… Wat is Zuid-Frankrijk toch een bijzonder gebied met een hele mooie natuur. Ik weet zeker dat ik het hier naar mijn zin ga hebben!

Plaatselijke wijn

Terwijl ik nog een slok neem van mijn rode wijn kijk ik terug op een hele fijne middag. De wandeling en rondleiding door één van de wijngaarden in Hérault. De Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van heel Frankrijk en dat hebben we geweten ook: een interessante geschiedenis van de streek en de wijnen neemt ons mee terug naar waar het allemaal begon. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat deze streek maar liefst al 2000 jaar wijn produceert! De nadruk van de wijnen ligt vooral op speciale rode landwijn met een heerlijke fruitige afdronk. Probeer in zo’n wijngaard met een prachtig uitzicht en deze lekkere wijn dan maar eens niet te genieten. Wedden dat dat je niet lukt?

Divers gebied

Wat ik zo fijn vind aan de Languedoc-Roussillon is dat de omgeving zo ontzettend divers is. Het ene moment sta je in een wijngaard, het andere moment vertoef je in een prachtig stuk bosgebied en weer een ander moment sta je met je voeten in het zand van een strand. Juist daarom is de Languedoc-Roussillon zo’n fijn gebied om een vakantiewoning te boeken: je kunt gaan en staan waar je wilt en er is voor ieder wel wat te beleven. Zo kan ik uren genieten van een goed boek op het strand. Zonnebril op, een hoed tegen de zon, een flesje water en wat lekkers: met dit uitzicht kom ik bijna niet aan lezen toe! Om even af te koelen neem ik natuurlijk af en toe een duik in het heerlijke frisse water. Wat een prachtland is Frankrijk toch.

Culinair genieten

Ook voor de liefhebbers van goed eten en drinken zit je in de Languedoc-Roussillon op de juiste plek. Iedere vakantie moet ik weten wat de echte keuken van het desbetreffende land is, anders ga ik er niet weg. De regio hier heeft zo ontzettend veel te bieden dat je bijna elk moment van de dag wel wat anders kunt proberen. Zo ben ik gek op de befaamde kabeljauw gratin met een goed glas wijn. Een andere bekende specialiteit is Brandade uit Nîmes, ontzouten kabeljauw. Bij de borrel kun je natuurlijk gaan voor een heerlijke plank met verschillende soorten kaasjes en worst uit de streek. Bij de koffie ga ik voor donkere nougat of voor typisch amandelgebak met honing. In de vele winkeltjes kun je de streekproducten ook zelf halen en in je villa bereiden, maar de restaurantjes zijn natuurlijk wel het gezelligst.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

 

Op de fiets door Frankrijk

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Als echte Nederlander zit fietsen me in het bloed: ik kan er enorm van genieten om op vakantie te gaan, een fiets te huren en nieuwe gebieden te ontdekken op mijn stalen ros. Frankrijk is een van mijn favoriete landen om per fiets te verkennen. Denk je maar even in: je verlaat je vakantiehuis in Frankrijk en komt terecht in de mooiste groene gebieden vol met velden met zonnebloemen, wijngaarden, prachtige vergezichten en knusse dorpjes. Frankrijk is een land met ontzettend veel gevarieerde plekken: je kunt bijvoorbeeld heel goed fietsen aan de kust, maar het binnenland is misschien wel net zo prachtig. En weet je wat ik echt heel fijn vind aan dit land als fietsland? Voor iedere soort fietser is er een uitdaging: de beginnende fietser kan zich uitermate vermaken aan de vlakke kust terwijl de wat meer geoefende fietser uren kan fietsen door de bijzondere Franse bergen. Ik heb een paar gebieden in La France voor je uiteengezet waar je heerlijk kunt fietsen.

Rustgevend kustgebied

Het kustgebied van Frankrijk is perfect voor de recreatieve fietser: er is maar liefst 1200 kilometer aan fietspad te vinden langs de kustlijn! De route is goed te doen voor gezinnen met kinderen, oudere mensen en iedereen die een beetje van fietsen en natuur houdt. Dit komt omdat de fietspaden aardig vlak zijn, waardoor je een flink aantal kilometers binnen een dag kunt maken. Vanaf Bretagne richting het Baskenland, ook wel de Vélodyssée genoemd, vind je een aantal adembenemende fietsroutes. Wat ik zelf echt te gek vind, is om tijdens een vakantie in Frankrijk op meerdere plekken langs de kust te verblijven. Zo begin ik bijvoorbeeld in Bretagne en stop ik onderweg bij diverse vakantiehuizen om te overnachten. Op deze manier zie je zó veel tijdens een vakantie! Rondom Biscarosse zorg ik altijd dat ik een paar dagen blijf. Het strand daar is ontzettend mooi en vooral heel rustgevend. Het is een goede rustplek tijdens je actieve fietsvakantie.

Door het binnenland

Ben je gek op natuur en ben je niet vies van een goede fietstocht door de bergen? Dan is het enorm aan te raden om het binnenland van Frankrijk mee te pakken op de fiets. Naarmate je vanuit de kust meer naar het binnenland fietst, des te heuvelachtiger de omgeving wordt. De Alpe d’Huez is natuurlijk een hele bekende en pittige klim. Ik heb me er zelf nooit aan gewaagd, maar voor meerdere mensen uit mijn omgeving was dit een van de grootste overwinningen die zij per fiets hebben gedaan. Ook de Mont Ventoux is een heuse uitdaging die je als echte wielrenner een keer gefietst moet hebben. Let wel op: deze berg wordt ook wel de Hel van het Zuiden genoemd! Denk er dus goed over na en train vooral heel goed voordat je de berg beklimt met de fiets. Begin vooral rustig en trap niet te hard zodat je wat energie over blijft houden voor de rest van de klim. Wil je wel de bergen van Frankrijk beklimmen maar zie je het niet zitten om direct een hele zware te doen? Fiets dan bijvoorbeeld de Petit Ballon in de Vogezen, die 36% gemakkelijker dan de Alpe d’Huez wordt gezien.

Waar moet je op letten?

Fietsen in Frankrijk kan op diverse manieren: veel wielrenners nemen hun eigen materiaal mee richting het Franse binnenland. Toch kun je op diverse plekken ook heel goed een fiets huren. Bekijk van tevoren wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou het handigst is om te doen. Maak je een lange tocht langs de kust? Misschien is dan een huurfiets ideaal in jouw geval. Beklim je een van de cols in het Franse binnenland? Dan kan het zijn dat je het fijner vindt om op een bekende fiets te zitten. Wanneer je onderweg op diverse slaapplekken wilt verblijven is het handig om van tevoren iets te boeken, zodat je zeker weet dat je ergens kunt blijven overnachten. Bij een fietsvakantie is een verblijf op een camping heel passend, maar het kan juist enorm fijn om een goed bed te hebben in een vakantiehuis, villa of appartement in Frankrijk zodat je de volgende dag weer genoeg energie hebt om door te knallen. Neem tijdens een fietstocht altijd genoeg eten en drinken mee voor onderweg: vul meerdere bidons, neem een paar energiebars mee en stop vaak genoeg voor een stuk fruit of een energiegel. Tevens is het verstandig om goede kleding mee te nemen voor diverse weersomstandigheden. In de ochtend en avond kan het flink afkoelen, ook al is de Franse zon overdag enorm aan het branden.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Hoogtepunten Zuid-Frankrijk

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Hoewel ik me op heel veel plekken in het prachtige Europa thuis voel, heeft Zuid-Frankrijk iets speciaals. Ik kan letterlijk ieder jaar niet wachten om er naar toe terug te keren. Ligt het aan de overheerlijke wijnen die er worden geproduceerd? Ligt het aan de oneindige zonnebloemvelden? Of aan het hele bourgondische sfeertje? Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen, maar wat ik wel zeker weet is dat de levensstijl in Zuid-Frankrijk mij enorm blij maakt. Neem bijvoorbeeld die langzame ochtenden tijdens zonsondergang met een kop koffie op het terras van je vakantiehuis Zuid-Frankrijk. Terwijl je de slaap uit je ogen wrijft kijk je uit over een prachtig veld met tientallen soorten bloemen terwijl de zon haar best doet om door te komen. Vooral de ochtenden in Zuid-Frankrijk zijn mijn favoriet: de momenten wanneer iedereen nog slaapt. De rust en de stilte die je dan overkomen zijn niet te omschrijven. Ik neem je mee naar een aantal persoonlijke hoogtepunten van dit bijzondere stukje Frankrijk en waarom ik denk dat je absoluut eens een vakantiewoning Zuid-Frankrijk moet huren.

Historisch Arles

Een van mijn, misschien wel meest, favoriete steden in Zuid-Frankrijk is zonder meer het prachtige Arles. Hoeveel ik ook kan genieten van al het groen in dit gebied, vermaak ik me ook opperbest in enkele bruisende steden. Arles is een historisch hoogtepuntje van Zuid-Frankrijk: je vindt er nog divers Romeins erfgoed, zoals een amfitheater, een theater en een heus forum. Verder kan ik er uren ronddwalen en wegdromen in de nauwe schilderachtige straatjes waar mijn fotocamera overuren maakt.

Pont du Gard

Ten noorden van Nimes ligt het grote en bekende Romeinse aquaduct de Pont du Gard. Ik ben er inmiddels denk ik wel minstens tien keer geweest, zo mooi vind ik dit bouwwerk. De Pont du Gard valt onder een van de vier delen van Zuid-Frankrijk dat uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed, enorm bijzonder dus om eens te bezoeken. Trek er daar juist op een andere manier op uit dat je normaal misschien eens zou doen: huur een kano of trek je zwemkleding aan en zwem onder de bogen door.

Carcassone

Een ander hoogtepunt wat ik graag vanuit mijn villa in Zuid-Frankrijk bezoek is natuurlijk het kasteel van Carcassone. Dit gebied valt net als de Pont du Gard onder UNESCO Werelderfgoed en ik snap helemaal waarom. Bezoek het kasteel en de tuinen in de middag zodat je bij zonsondergang een magisch uitzicht hebt over de groene tuinen en het landschap. Het is aan te raden om vooraf even wat in te lezen over het kasteel: het gebouw heeft een hele interessante historie.

Beziers

Een stad die veel mensen vaak vergeten in Zuid-Frankrijk is het bruisende Beziers waar er letterlijk altijd wat te doen is. Ik ben er het liefst in de maand augustus, wanneer er diverse festiviteiten met muziek te vinden zijn. Lange warme avonden met een echt goed Frans wijntje, vers stokbrood met lekkere kaasjes, fijne Franse muziek en goed gezelschap: daar zou ik iedere avond voor tekenen. Wanneer je toch in Beziers bent moet je absoluut even richting de mooie kathedraal lopen om vanaf daar optimaal te genieten van het uitzicht over een prachtig stuk groene natuur.

Pezenas

Een andere stad waar ik echt gek op ben is het cultuurrijke Pezenas. Ooit was het de woonplaats van de Franse toneelschrijver Molière, vandaag de dag is het een sfeervolle plek waar je de grootste vintage parels kunt scoren in een van de vele antiekwinkels. In de zomermaanden zijn veel winkels tot midden in de nacht geopend waardoor je altijd een heerlijke sfeer in de stad hebt tot in de late uurtjes. Sluit de dag in Pezenas af met een verfrissend drankje op een van de gezellige terrassen of op het terras van je eigen vakantiewoning Frankrijk in de buurt.

Mont Canigou

Last but zeker nog least: ik ben ontzettend gek op natuur en dan met name bergen. Ik ben dan ook heel blij dat Zuid-Frankrijk een prachtig gebied met immense rotsen en bergenketens kent. De Pyreneeën in het zuiden van het land en op de grens van Spanje veroveren iedere keer weer opnieuw mijn hart. Neem bijvoorbeeld de Mont Canigou, een indrukwekkend gebergte van bijna 3000 meter hoog. Wanneer je aan de voet van de berg staat vlakbij het grote meer voel je je als mens zó klein. Pure pracht dat je echt eens met eigen ogen moet bekijken. Het is een voorrecht om in de buurt van deze fraaie natuur in een vakantiehuis Zuid-Frankrijk wakker te mogen worden.

Liefs Liv,

Het meisje van Rentvilla

Voel de nazomerzon in Zuid Frankrijk

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Hoewel velen om mij heen alweer begonnen zijn met werken, geniet ik dubbel zo hard van een welverdiende vakantie in de nazomerzon van Zuid-Frankrijk. Ik schenk mezelf nog een glas wijn in van de fles die we in de middag hebben gekocht op een plaatselijke wijngaard en besef me hoe gelukkig ik ben op deze plek. De laatste zonnestralen van deze dag en de overheerlijke lokale wijn warmen me op op deze prachtige avond. De zomer mag van mij altijd wel zo lang duren.

Een plek met veel gezichten

Zuid-Frankrijk blijft mij iedere keer weer trekken. Of het nou de bijzondere natuur rondom de Dordogne is, de fijne stranden aan de Cote d’Azur of de adembenemende uitzichten in de Provence: dit deel van het land is zo divers dat je overal wat te beleven en te kijken hebt. Daarom raad ik Zuid-Frankrijk ook altijd iedereen aan, wat je ook wilt, wat je ook verwacht van een vakantie, hier heb je het allemaal. Mijn gemiddelde dag begint ontspannen in mijn vakantiehuis Zuid-Frankrijk. Het liefst heb ik een vakantiewoning midden in de natuur, zodat ik nog verder kan dromen wanneer ik wakker word. Uitgebreid ontbijten op het terras van de villa en een duik in het zwembad horen bij het ochtendritueel.

Er op uit in Zuid-Frankrijk

In de middag pak ik de auto om naar één van de historische dorpjes te bezoeken. Mijn oog valt direct op de vele oude kerken en gebouwen die ik onderweg heb gespot. Hoewel ik nog maar net weg ben, staat het aantal foto’s van deze dag al op 50. Ook de natuur hier is absoluut de moeite waard om te fotograferen. Rondom de Dordogne kan ik, als natuurliefhebber, mijn geluk niet op. Prachtige groene bossen, frisse rivieren en bijzondere geschiedenissen. Ik besluit voordat ik terug ga naar mijn villa een duik te nemen in de heldere rivier de Dordogne. Ik zie dat ik niet de enige ben: van jong tot oud geniet aan de oevers van dit mooie water.

De perfecte timing

In de avond zit uitgebreide tafelen er absoluut in. In Zuid-Frankrijk kun je overheerlijk eten en drinken: van versgebakken stokbroden tot aan Franse kaasjes. Drink daarbij een frisse witte wijn en voilá, je avond is goed begonnen. Het najaar is de ideale tijd om Zuid-Frankrijk te bezoeken: het is er rustig, het zonnetje laat zich regelmatig zien en er is nog steeds genoeg te doen. Natuurlijk is het er niet meer zo warm als wanneer het hoogzomer is, maar geeft dat? Helemaal niet! Zelfs in de avond is het nog heerlijk toeven in het zwembad van mijn vakantiehuis. Met op de rand van het zwembad een paar Franse delicatessen en mijn avond kan absoluut niet meer stuk.

Ook het koude Nederland in het najaar achter je laten en genieten van de beste wijnen en kazen? Dan zie ik je graag in één van de prachtige vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk.

Au revoir!
Liefs Liv
Het meisje van Rentvilla

 

Corsica een trots eiland

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Doe eens eigenwijs, doe als de Corsicanen en omarm de pracht van dit trotse buitenbeentje in de Middellandse Zee. Ruige natuur, mooie strandjes en historische steden: Corsica heeft het!

Onafhankelijk

Om de ‘opstandige’ Corsicanen beter te begrijpen dient dit vooraf vermeld te worden: Net zoals vele andere eilanden is ook Corsica vroeger meerdere keren binnengevallen en geplunderd. De bewoners moesten keer op keer belasting afdragen uit angst voor plunderingen. Vanaf 1100 krijgt een Genuaanse (Italië) bezetter interesse voor het eiland en bouwt wegen en dorpen. Inmiddels verarmen de Corsicanen door de hoge belastingen die ze aan hun bezetter moeten afdragen.
Uiteindelijk vechten de Corsicanen voor hun onafhankelijkheid. Uiteindelijk lukt dit deels, maar dan verkoopt Genua het eiland aan Frankrijk. De Corsicanen voelen zich verraden en houden tot op de dag van vandaag een afstand tegen de Fransen.

Toerist

Deze afstand is soms nog merkbaar als u op het eiland bent maar u zult er als toerist geen last van hebben, integendeel zelfs! U wordt als toerist met open armen ontvangen want u brengt tenslotte geld naar het eiland.
De oude ruwheid van het eiland zie je nog terug in de dorpen. Een mooi voorbeeld is Bonifacio. De meest zuidelijke gelegen stad van het eiland. Gebouwd op een onmogelijke plek, bovenop witte kalksteen rotsen van een landtong die is uitgesneden door de zee.
De levendige haven beneden aan de klif heeft genoeg gezelligheid. Cafés, winkels en volle restaurants.

Napoleon

De grootste stad van Corsica is de hoofdstad Ajaccio met nog altijd slechts 56.000 inwoners. Napoleon is hier geboren. Lopend door de stad kom je verschillende borstbeelden en standbeelden van Napoleon tegen. Hoogtepunt is zijn geboortehuis. Nu een museum.

Hippe strandtenten

Er waait ook nieuwe wind over het eiland. Aangewakkerd door de jonge Corsicanen. Zij beginnen vaak na hun studie op het vaste land hier hun eigen bedrijfje in de toeristensector.
Zo heb je een prachtige Beach club aan het strand van Rondinara. Een fijn zandstrand gelegen in een baai in het zuidoosten van het eiland. Het water is er helder en ondiep en een paradijs voor kleine kinderen.
In deze contreien van het eiland zijn sowieso veel baaitjes met fijne stranden te vinden. Het doet soms een beetje denken aan Ibiza zo met de frisse wind van de hardwerkende jonge ondernemers.

Uniek aan Corsica is de combinatie van oude stadjes en mooie stranden met een ruig, bergachtig binnenland. Binnen 30 minuten rijden van het strand zit je op 2000 meter hoogte tussen de naaldbomen, watervallen en wilde zwijnen. Corsica is een indrukwekkend eiland. Je vindt er van die typische verstilde Franse dorpjes waar wij Nederlanders gek op zijn, maar ook baaitjes met bijzondere stranden en in het binnenland is de natuur de baas, met een ongekende dichtheid aan bomen, struiken en bloemen.

Bekijk de vakantiehuizen van Corsica

De schoonheid van Corsica

Villa’s
Frankrijk
Blogs
Het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee tevens buureiland van Sardinië wordt ook wel “eiland van de schoonheid” genoemd. Dit omdat het eiland veel zeldzame plantensoorten herbergt en werkelijk waar prachtig is. Vooral in het voorjaar wanneer alles in bloei komt te staan.

 

Het eiland met als hoofdstad Ajaccio ligt op een 175 km afstand van het vaste land Frankrijk. Het eiland is tijdens een vakantie goed te bekijken met zijn maar 183 km lengte.
Corsica is voornamelijk bergachtig met diepe valleien waar in het voorjaar veel smeltwater naar afvloeit. Met een gehuurd vakantiehuis op Corsica kan je met dagelijkse tripjes het eiland verkennen.

De vele beken en riviertjes op Corsica dragen dit smeltwater naar de valleien. Ook bevinden zich op het eiland vele watervallen, van kleintjes tot grote van ruim 40 meter hoog.
Wanneer je aan canyoing (=klimmen, abseilen, lopen, glijden en springen) doet kan je mooi via deze watervallen naar beneden glijden. Je kan op Corsica dan dus ook prima een actieve vakantie hebben en het avontuur geheel zelf opzoeken.

De hoogste bergtoppen van Corsica zijn in de wintermaanden vaak bedekt met een pak sneeuw. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld rond 28 graden in de lagere gebieden. Wat opmerkelijk is dat het klimaat in het noorden van het eiland warmer is dan in het zuiden.

De meest populaire kustplaatsen van Corsica zijn: Calvi, Bastia, Porto Vecchio en natuurlijk Ajaccio.
Wat zeker een aanrader is om te doen is om de trein langs de kust bij Calvi te pakken, geeft een goed beeld van de schoonheid van de baai van Calvi en de rest van het eiland met zijn werkelijk waar beeldende landschappen.

Voor een heerlijke zomervakantie met rust en mooie plaatjes is Corsica absoluut een aanrader! De vele stranden bieden  voor de kinderen een heerlijke tijd. Wanneer je met een auto langs de kust rijd kom je vele plekjes tegen waar niemand op het strand ligt te zonnebaden en heb je letterlijk het rijk voor je alleen.